havadurum

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: “Çanakkale’ye bir kadın eli değmesi lazım”

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Çanakkale Eski Milletvekili Bülent Turan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Turan, Cumhur İttifakı’nın Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’na destek isteyerek, "Çanakkale’ye bir kadın eli değmesi lazım" dedi.

1207

İl Başkanlığında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, yerel seçimlerin hayatın her alanına dokunan çok önemli bir süreç olduğunu belirterek, “Çöpümüzün, kaldırımımızın, çocuk parkımızın, altyapımızın, gündemde olduğu çok özel seçimler… Yerelle, genelin uyumu bir sinerjidir. Bakanlarla, belediye başkanlarımızın uyumu, bir sinerjidir. Pratik iş yapmaktır, tanıdıktır.” dedi.

"Talepleri ciddiye almama ihtimalimiz var mı"

Turan, Jülide İskenderoğlu’nun Çanakkale’yi çok iyi tanıyan, tecrübeli ve iletişimi güçlü bir aday olduğunu vurgulayarak, “Jülide Hanım, kazandığında inşallah, bizi arayıp da ‘Sayın Bakanım, şu talep var’ dediğinde bizim onu ciddiye almama ihtimalimiz var mı. Ona sonra bakarız demek ihtimalimiz var mı. Bir, bizim ahlakımıza uygun değil. İki, bizi döver yani. O yüzden uyum içerisinde çalışmayı başarabiliriz.” diye konuştu.

"5 sene deneyin, beğenmezsek, geri alırız"

Turan; Çanakkale’de hangi parti, hangi anlayış olursa olsun, ideoloji kavgalarını bırakıp, Cumhur İttifakı’na bir şans verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Cumhur İttifakı, iki kıymetli parti, adayını çıkardı. Diyoruz ki genelle yereli, uyum içerisinde 5 sene deneyin, beğenmezsek, geri alırız. Ama 5 sene bir yetki verelim, imkân verin. Bakın hemen sağımızda Ezine Belediyesi, lütfen gidin görün. Küçücük bir ilçeyken, altyapısı, üstyapısı, kültür merkezleri… Neler yapıldı. Dönün sol tarafa, Lapseki. Doğal gazı, su arıtması, sahil güzelleştirmeleri… Neler yapıldı. Gidin Biga’ya, Yenice’ye aynısı… Hepsi yapıldı. İsteriz ki Çanakkkalemizde hepsinden istifade etsin. Hiçbirinden geri kalmasın.” şeklinde konuştu.

"‘Ceketimi koyarım, kazanır’ anlayışına Çanakkale halkının son vermesi lazım"

Turan, Çanakkale’nin doğal güzelliğinin yanında, hizmete de ihtiyacı olduğunu belirterek, “Çanakkale’nin doğal hali zaten çok kıymetli. Ama ‘ceketimi koyarım, kazanır’ anlayışına Çanakkale halkının son vermesi lazım. 'Kim olursa olsun, hep aynı parti alır' anlayışına son vermek lazım. Artık Çanakkale’ye bir kadın eli değmesi lazım. Jülide Hanım’ın vekilliğinde, beraber 5 sene çok güzel işler yaptık. Tüm anlattığımız projeleri, beraber hazırladık, takip ettik. Beraber ısrarcı olduk, sonuçlandırdık. Hamd olsun sonuç aldık. Daha önceki yıllarda, kadın kolları başkanlığımızı yaptı. 20 yıldır partimizin içerisinde, tecrübeleri ve ilişkileri var. Şehri iyi biliyor, dertlerimizi aktarmak için iletişimi kopmayacak bir insan, istese de kaçamayacak bir insan.” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş