İÇDAŞ'tan eğitim hamlesi

1173

 İÇDAŞ A.Ş. Biga’da kısa sürede inşaatlarını tamamladığı İÇDAŞ Fen Lisesi ve İÇDAŞ Anaokulu için açılış ve devir teslim töreni düzenlendi. Tören sonrası 6 bin kişinin katıldığı iftar yemeği programı yapıldı. İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin’in ev sahipliği yaptığı törene AKP Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Ayhan Gider, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı. Törende Vali Tavlı, AKP Milletvekilleri Turan ve Gider ile İÇDAŞ Genel Müdürü Engin tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalarda İÇDAŞ’in Çanakkale’ye ve ülkeye yaptığı yatırımlar ile katkılar aktarıldı.  Törende konuşan Vali Tavlı verilen eğitimle öğrencilerin Türkiye’nin geleceğini aydınlatacağına işaret ederek; “Bu okulun yapılmasında, fikrinin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni açılan İÇDAŞ Fen Lisesi’nde öğrenim görecek öğrencilerimize de öğrenim hayatlarında ülkemize ve milletimize temelleri bu okulda atılacak katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 

 
“Biga’da mutlaka bir fen lisesi olmalıydı”
Çocukların iyi okullarda okutulmasının siyasetçilerin görevi olduğunu ifade eden AKP Milletvekili Turan;  “Çanakkale’nin en büyük ilçesinde bir fen lisesinin olmaması eksiklikti. Biga’da mutlaka bir fen lisesi olmalıydı ve şimdi bu güzide okulumuzu ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Liseyi ve anaokulunu sağ olsun İÇDAŞ yaptı. İÇDAŞ ailesine ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Çanakkale hızla büyüyor. Gerek hükümetimizin gerekse özel sektörün bu konudaki çabaları ortada. Ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Bu eserlerin başında da hepimizin çok önem verdiği bu eğitim kurumları geliyor. Evet Biga’ya böyle bir eser kazandırmak gerçekten çok anlamlı. Burada eğitim alacak öğrencilerimiz aydınlık geleceğin mimarı olacak. Emeği geçenleri tekrar kutluyorum” dedi.
 
“Geç de olsa kıymetli bir eser yapıldı”
AKP Milletvekili Gider; “Biga’mız için Fen Lisesi belki gecikmiş bir yatırımdır ama geç de olsa bu kıymetli eser yapılmıştır. Gittiğiniz her yerde, yolda izde İÇDAŞ tabelası görüyorsunuz, her yerde var. Bu bizim göğsümüzü kabartıyor. Kendilerine eğitime yaptıkları yatırımları ve katkıları için sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
“Yatırımlarımız devam edecek”
Yapılacak yatırımların devam edeceğini belirten İÇDAŞ Genel Müdürü Engin; “Bugün burada modern donanımlı bir fen lisesi ve anaokulunu teslim ediyoruz.  Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.  İlk etapta 40 bin metrekareye, ikinci ve üçüncü etapları ile 100 bin metrekare kapalı alanı aşacak olan Mekatronik eğitim ağırlıklı Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lise Kampüsünün temel atma töreni için de gün sayıyor ve Allah’ın izniyle 11 Haziran Pazartesi günü temelini atacağız.  Bir eğitim yuvamızı teslim ederken, diğerini de Çanakkale’mize kazandırmak için çalışıyoruz.  İnşallah, teknik ve mesleki eğitime hizmet verecek olan bu kampüsümüzün ikinci ve gerekirse üçüncü etaplarını da yapacağımızı buradan bildirmek istiyorum. Truva, Assos, Apollon Smintheus, Parion, Alexandre Troas kazıları…  Bu kazılar Çanakkale’de yapılıyor. İstiyoruz ki ilimize daha çok turist gelsin. Esnafımız, insanımız turizmden gelir elde etsin. Çanakkale tanınsın ve kalkınsın istiyoruz.  Bunun için Organize sanayi bölgemize 10 bin metrekare kapalı Fuar Alanı, esnafımıza modern bir Ticaret Sitesi kazandırmak istedik. Çanakkale Boğazı’nda mükemmel bir Yat limanı ve ayrıca Kruvaziyer iskelesi yapılması için elimizi taşın altına koyduk. Şehrimizin yöneticileri bilirler.. Birileri bu güzel hizmetlerin ortaya çıkmaması, Çanakkale’nin kazanmaması için mücadele etti ve ediyor.  Çünkü Troya 2018 Yılı gibi, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi emek verdiğimiz fikir ve projelerimiz bir avuç Çanakkale sevdalısının sahiplenmesiyle bugün gerçek oldu, gerçeğe dönüşüyor” dedi.
(Zeynep Kocaman)
Paylaş