havadurum

İbo Aslan kimdir? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kaç yaşında, nereli? İşte Detaylar…

27 yaşındaki İbo Aslan, UFC'de fırtınalar estiriyor! 8 maçta 8 nakavtla rakiplerini deviren Aslan, şampiyonluk için gözdağı veriyor.

1490

Dövüş sporlarına olan tutkusuyla 7 yaşındayken Viyana'ya taşınan ve ringde fırtınalar estiren İbo Aslan, son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başladı. 2023 Ağustos ayında UFC ile anlaşma imzalayarak tarih yazan Aslan, ilk maçında rakibini nakavt ederek tüm dikkatleri üzerine çekti. Hedefini UFC hafif ağır sıklet şampiyonluğu olarak belirleyen Aslan, azmi ve kararlılığıyla bu hedefe ulaşacağına inanıyor. Peki kimdir bu İbo Aslan? Nereden geldi ve nasıl bu kadar başarılı oldu? Gelin birlikte bu Türk dövüşçünün ilham verici hikayesine bakalım.

Niğde'den Dünyaya

27 yaşındaki İbo Aslan, 1996 yılında Niğde'de doğdu. Babasının Avusturya'da çalışması nedeniyle 7 yaşındayken Viyana'ya taşındı. Küçük yaşlarda futbola ilgi duyan Aslan, 13-14 yaşlarında dövüş sporlarına yöneldi. Boks, kick boks, güreş ve jiu jitsu gibi farklı disiplinlerde kendini geliştirdi.

Ringde Yıldızı Parladı

Profesyonel MMA kariyerine 2018 yılında başlayan Aslan, ilk 8 maçını da nakavtla kazandı. Bu olağanüstü performansıyla dikkatleri üzerine çeken Aslan, 2023 Ağustos ayında UFC ile anlaşma imzaladı.

UFC'de Tarihi Başarı

16 Ağustos 2023'te Dana White's Contender Series'te ilk UFC maçına çıkan Aslan, rakibini ilk rauntta nakavt ederek büyük bir zafere imza attı. Bu galibiyetle UFC'de ilk maçını kazanan ilk Türk dövüşçü olma ünvanını da kazandı.

Hedef Şampiyonluk

İbo Aslan, şu anda UFC'nin hafif ağır sıklet kategorisinde mücadele ediyor. Hedefi ise yakın zamanda bu kategoride şampiyonluk ünvanını kazanmak. Azmi ve kararlılığıyla bu hedefe ulaşacağına inanan Aslan, tüm Türkiye'nin desteğini bekliyor.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş