havadurum

Homeros Bilim, Kültür, Sanat Ödülü sahibini buldu

Bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Uluslararası Troia Festivalinde Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yarışmalarda ödül alan vatandaşlara teşekkür ederek ödüllerini sundu.

1369

Çanakkale’de bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Uluslararası Troia Festivali Bu yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Troia Antik Kenti'nde düzenlenen resmi açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.  Festivalin açılış konuşmasının ardından konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü'nün sahiplerini tebrik ederek ödülü takdim etti. Ödülün sahipleri Kaz Dağı Müzesi’nin kurucularından Uğur ve Murat Bostancıoğlu oldu. Ödülün sahibiyle konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Bir müze ki zenginliğini sanki Kaz Dağının faunasından, renkliliğini sanki Tahtacı Türkmenleri’nin kıyafetlerinden almış. Bir müze ki, mitolojiden günümüze Kazdağları’nı yaşayan yaşatan değerleri bir araya topluyoruz. Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü’ne layık görülen Kazdağı Müzesi’nin kurucuları Uğur ve Murat Bostancığlu kardeşleri tebrik ediyorum. Müzeyi ithaf ettikleri babaları Ali Bostancıoğlu’nun aziz hatırasını da saygıyla yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

Afişi tasarlayan kişileri de andı

Etkinlikte Uluslararası Troia Festivali'nin afişini tasarlayan kişileri de tebrik eden Gökhan "Ayrıca Troia Festivali Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışmamızı düzenleyen Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’na teşekkür ediyorum. Tasarımıyla festivalimizi harika şekilde yansıtan birincimiz Şeyma Altın’ı tebrik ediyorum. Mansiyon ödülüne layık görülen, Rümeysa Topuz ve Mesut Tanrıkulu’nu da ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

Rüstem Aslan’ı da unutmadı

Başkan Gökhan konuşmasında başarılarıyla Çanakkale’yi gururlandıran Profesör Doktor Rüstem Aslan’ı da unutmadı. Gökhan konuşmasında “Bir tebrik de bu şehirde Troia denince akla gelen Manfred Osman Korkman’dan sonra akıllara gelen ikinci isim olan Rüstem Aslan’a olacaktır. Biraz önce de söylendi, tekraren Troia Antik Kenti Kazı Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Rüstem Aslan, İtalya Kültür Bakanlığı Naxos Arkeolojik Park Müdürlüğü tarafından uluslararası tanınırlığı olan Antik Kültürlerle İletişim Ödülü’ne layık görüldü. Kendisini tebrik ediyorum. Aynı zamanda bu ödülü İtalya’da alacak ve şehrimizi ve Troya’yı bir kez daha gururlandıracak. Kendisine bilime, Troya’ya, Çanakkale’ye kattığı değerler için teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş