Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet Raporu Nereden Alınır? İşte Detaylar

Heyet raporu almak için neler yapmanız gerektiğini merak ediyor musunuz? Bu yazımızda heyet raporu nedir, neden alınır, nereden alınır, hangi belgeler gereklidir, ücreti ne kadardır ve sorgulama nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Heyet raporu alma rehberi için okumaya devam edin…

7242

Heyet raporu, bir kişinin sağlık durumunu belgelemek için en az üç uzman hekim tarafından verilen bir rapordur. Heyet raporu almak için hangi kurumlara başvurulmalı, hangi belgeler gereklidir, heyet raporu ücreti ne kadardır ve heyet raporu sorgulama nasıl yapılır gibi merak edilen soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Heyet Raporu Neden Alınır?

Heyet raporu, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından istenebilen bir rapordur. Örneğin, engelli maaşı, bakıcı maaşı, vergi indirimi, işe giriş, emeklilik, malulen emeklilik, askerlik erteleme gibi durumlarda heyet raporu almak gerekebilir. Heyet raporu almak için kişinin sağlık durumunun belirli bir oranda engel teşkil etmesi gerekir. Bu oran, heyet raporunda engel oranı olarak belirtilir.

Heyet Raporu Nereden Alınır?

Heyet raporu alabilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tam teşekküllü devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri veya özel hastanelere başvurmak gerekir. Bu hastanelerin internet sitelerinden veya telefonla randevu alınabilir. Randevu tarihinde hastaneye gidilerek ilgili bölümlerde muayene olunur ve gerekli tetkikler yapılır. Muayene ve tetkikler tamamlandıktan sonra heyet raporu düzenlenir ve başhekim onayına sunulur. Onaylanan heyet raporunun bir nüshası kişiye verilir.

Heyet Raporu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Heyet raporu almak için aşağıdaki belgeler gereklidir:

  • Nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Heyet raporu talep dilekçesi (hastaneden temin edilebilir)
  • Heyet raporu ücreti (2023 yılında 250 TL olarak belirlenmiştir)
  • Var ise daha önce alınmış olan heyet raporları
  • Var ise hastalıkla ilgili doktor raporları, tetkik sonuçları, ameliyat evrakları vb.

Heyet Raporu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Heyet raporunun geçerlilik süresi, verildiği tarihten itibaren 2 yıldır. Bu süre sonunda heyet raporunu yenilemek gerekir. Heyet raporunun geçerlilik durumunu sorgulamak için e-devlet sistemi kullanılabilir. E-devlet sisteminde yer alan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” hizmetine girilerek heyet raporunun detayları görüntülenebilir.

Heyet raporu nasıl alınır sorusuna cevap vermeye çalıştık. Bu yazımızda heyet raporu nedir, neden alınır, nereden alınır, hangi belgeler gereklidir, ücreti ne kadardır ve sorgulama nasıl yapılır gibi konulara değindik.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş