havadurum

Hava Durumuna Dikkat! Meteorolojiden Ardı Ardına Uyarılar Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya dair önemli uyarılarını ardı ardına iletti. Salı günü için Ege, Marmara'nın güney ve batısı ile batı Akdeniz'de şiddetli sağanak yağışlar beklenirken, perşembe günü kuzeyden gelecek soğuk hava nedeniyle batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarına hazırlıklı olunması gerekiyor.

315

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya ilişkin hava durumu uyarılarını bildirdi. Salı günü Ege, Marmara'nın güney ve batısı ile batı Akdeniz'de kuvvetli sağanak yağışlar beklenirken, 8 il için "Risk var" uyarısı yapıldı. Perşembe günü ise kuzeyden gelecek soğuk hava nedeniyle batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Anadolu, Doğu Karadeniz iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor.

Hava Durumu Tahminleri

Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, birçok bölgede yağmur ve sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği belirtilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden esmesi beklenirken, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Riskli İller ve Kar Uyarısı

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, salı günü için İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın, Antalya'da kuvvetli yağmur riskine dikkat çekti. Ayrıca, perşembe gününden itibaren batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Günlük Hava Durumu Tahminleri

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, en yüksek sıcaklık 14°C.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 13°C.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 19°C.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 20°C.

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 20°C.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 13°C.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 13°C.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 5°C.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 10°C.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş