havadurum

Hatıran Yeter Filminin Konusu Ne? Oyuncuları ve Vizyon Tarihi

Hatıran Yeter filmi, duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatıyor. Film, 16 Şubat 2024’te vizyona girdi. Başrollerinde Aytaç Şaşmaz ve Sümeyye Aydoğan’ın yer aldığı film, izleyicilerden büyük ilgi görüyor.

1954

Hatıran Yeter, duyma ve konuşma engelli iki gencin hayatın farklı engellerine çarpan aşkını konu ediyor. Çocukluğu yaşıtlarına göre oldukça zorlu geçen ve yalnız kalan Baha’nın hayatı kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Leyla ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Birbirlerine aşık olan çift, mutluluklarının önüne çıkan büyük engelleri aşabilecek mi? Hatıran Yeter filminin konusu, oyuncuları, çekim yerleri, vizyon tarihi ve merak edilen soruları bu makalede bulabilirsiniz.

Hatıran Yeter filminin konusu ne?

Hatıran Yeter filminin konusu şöyle:

Kaçarak evlenen Adem ve Zehra’nın Baha adında bir oğulları olur. Baha, henüz bebekken geçirdiği menenjit hastalığı neticesinde işitme yetisini kaybeder. Yaşıtlarından çok daha zorlu ve yalnız bir çocukluk geçiren Baha’nın hayatı, kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Leyla’yla tanışmasıyla değişir. İki genç birbirine âşık olur. Ancak mutluluklarının önüne büyük engeller çıkacak, Baha’nın bu aşkın meyvesi olan kızı Yeşim’e kavuşabilmek için büyük mücadeleler vermesi gerekecektir.

Hatıran Yeter Oyuncuları

Hatıran Yeter filminin oyuncu kadrosu şu şekilde:

  • Aytaç Şaşmaz - Baha
  • Sümeyye Aydoğan - Leyla
  • Belçim Bilgin - Zehra
  • Burak Sevinç - Adem
  • Ferit Aktuğ - Nevzat

Hatıran Yeter Filminin Çekim Yerleri

Hatıran Yeter filminin çekimleri, İstanbul ve Çanakkale’de gerçekleştirildi. Filmin bazı sahneleri, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde çekildi. Filmin yönetmeni Ömer Faruk Yardımcı, çekimler sırasında Küçükkuyu’nun doğal güzelliklerinden ve misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyledi.

Hatıran Yeter Filminin Vizyon Tarihi

Hatıran Yeter filmi, 16 Şubat 2024’te vizyona girdi. Film, ilk hafta sonunda 250 bin kişi tarafından izlendi ve 3 milyon TL hasılat elde etti. Film, aynı zamanda Netflix, BluTV ve Amazon Prime Video gibi dijital platformlarda da yayınlanacak.

Hatıran Yeter Filmi Hakkında Merak Edilen Sorular

Hatıran Yeter filmi hakkında merak edilen bazı sorular ve cevapları şunlardır:

Hatıran Yeter filminin senaristi ve yönetmeni kimdir?

Hatıran Yeter filminin senaristi ve yönetmeni Ömer Faruk Yardımcı’dır. Yardımcı, daha önce de Aşk Tesadüfleri Sever 2, Aile Hükümeti ve Alaboraşk gibi filmlerin senaryosunu yazmış ve yönetmiştir.

Hatıran Yeter filminin yapımcısı kimdir?

Hatıran Yeter filminin yapımcısı Berton Medya Yapım’dır. Berton Medya Yapım, daha önce de Aşk Tesadüfleri Sever 2, Aile Hükümeti ve Alaboraşk gibi filmlerin yapımcılığını üstlenmiştir.

Hatıran Yeter filminin müzikleri kimin tarafından yapıldı?

Hatıran Yeter filminin müzikleri, Toygar Işıklı tarafından yapıldı. Işıklı, daha önce de Aşk Tesadüfleri Sever, Aşk-ı Memnu, Ezel, Kara Para Aşk, Kuzey Güney, Medcezir, Muhteşem Yüzyıl, Sen Anlat Karadeniz, Söz ve Ufak Tefek Cinayetler gibi yapımların müziklerini yapmıştır.

Hatıran Yeter filminde gerçekten duyma ve konuşma engelli oyuncular mı var?

Hatıran Yeter filminde, duyma ve konuşma engelli olan Baha ve Leyla karakterlerini canlandıran Aytaç Şaşmaz ve Sümeyye Aydoğan, gerçekte duyma ve konuşma engelli değildir. Ancak oyuncular, film için işaret dili öğrenmiş ve rol gereği konuşmamışlardır. Oyuncular, filmdeki performanslarıyla izleyicilerden büyük beğeni toplamışlardır.

Hatıran Yeter filminin fragmanı nereden izlenebilir?

Hatıran Yeter filminin fragmanı, YouTube üzerinden izlenebilir. Fragman, 2 dakika 14 saniye sürmektedir ve filmin ana hatlarını göstermektedir. Fragman, 1 milyondan fazla kez izlenmiştir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş