Hatayspor’un tarihçesi

Çanakkale Dardanelspor’un pazar günü konuk edeceği Güney ekibini tanıyalım...

791
Hatayspor, 1967 yılında müsabakalarla halkın ilgisini çekmek ve gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtulması için şehrin ileri gelenleri tarafından kuruldu. Hatayspor’un ilk kurucuları üyeleri: Razık Gazel (Başkan), Orhan Aksuyu (2. Başkan), Fatih Hocaoğlu (Genel Kaptan), Hüsnü Hataylı. 
 
Maçlarını 6015 kişilik Antakya Atatürk Stadı`nda oynayan takım, TFF 3. Lig`de mücadele ediyor. 1967-1968 Sezonunda Kurtuluşspor - Esnafspor ve Reyhanlı Gençlikspor’un birleşmesiyle kuruldu.. Renkleri Bordo- Beyaz. Ayrıca, Zeytin yaprağı Yeşili Rengini de üçüncü renk olarak aldı. Bordo Rengi Asaleti , Beyaz Rengi Temizliği , Zeytin yaprağı Yeşili de Barışı simgeler.
 
İlk şampiyonluğu 1969-1970 sezonunda Teknik Direktör İlker Tolon’la yaşadı. Daha sonra aralıklarla 3 Lig`e düştü, tekrar 2. Lig`e çıkarak inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Hatayspor futbol, hentbol, masa tenisi, güreş, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, atletizm gibi tescili olan branşlarda faaliyet gösteriyor. En önemli tescilli branşları ise futbol, güreş ve atletizmdir.
 
3. ligin köklü kulüplerinden biri olan Hatayspor tarihinde hiç Süper Lig tecrübesi yaşamadı. En büyük başarısı önceki sezonlarda bugünkü ismi ile 1. Lig`i 4. sırada tamamlamasıdır. 3. Lig Klasman grubunu lider ve 3. Lig Yükselme grubunu da 6. tamamlayarak 3. Lig Play-Off oynamaya hak kazandı İlk rakibi Ankara Demirspor oldu. Rakibini  5-2 yenerek finale çıktı ve  Yalovaspor’la eşleşti. Finalde 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 yenilerek elendi. Bu sezon da TFF 3. Lig`de mücadele ediyor. Çanakkale Dardanelspor’un Türk futboluna kazandırdığı savunma oyuncusu Gökhan Zan, Boğaz ekibine Hatayspor’dan transfer olmuştu.
Paylaş