Hatayspor

Dardanelspor`un pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Güney ekibini tanıyalım

585
2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren Bordo-Beyazlı renklere sahip Hatayspor iç saha maçlarını 6015 kişilik Antakya Atatürk Stadı`nda oynuyor.. 1967-1968 sezonunda Kurtuluşspor - Esnafspor ve Reyhanlı Gençlikspor`un birleşmesiyle kuruldu. Ayrıca, Zeytin yaprağı yeşili rengini de üçüncü renk olarak aldı. Bordo rengi asaleti, beyaz rengi temizliği, zeytin yaprağı yeşili de barışı simgeliyor.
İlk şampiyonluğu 1969-1970 sezonunda Teknik Direktör İlker Tolon`la birlikte yaşadı. Daha sonra aralıklarla 3 Lig`e düştü. Tekrar 2. Lig`e çıkarak inişli çıkışlı bir grafik izledi..
Hatayspor bugün futbol, hentbol, masa tenisi, güreş, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, atletizim gibi tescili olan branşlarda faaliyet gösteriyor. En önemli tescili branşları ise futbol, güreş ve atletizimdir.
2. ligin köklü kulüplerinden biri olan Hatayspor tarihinde hiç Süper Lig tecrübesi yaşamadı. En büyük başarısı ise geçmiş yıllarda şu anki ismi ile 1. Lig`i 4. sırada tamamlamasıdır.
2011-2012 sezonunda yer aldığı 3.ligin bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 2012-2013 sezonunda 2.Lig`de oynamaya hak kazandı..
Türkiye Futbol Liglerinde en fazla karşılaştığı rakip, 39 maç ile Tarsus İdmanyurdu`dur. Hatayspor bu 39 karşılaşmada 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. Hatayspor takımında Dardanelspor`da da top koşturan Erhan Çatalçam forma giyiyor. Kulüpte Ali Güneş Teknik Direktörlük, Hikmet Çinçin Başkanlık görevlerini sürdürüyor. Hatayspor 9. hafta sonunda topladığı 17 puanla 18 puanlı lider Yeni Malatyaspor`un ardından averajla 3. sırada yer alıyor.
Paylaş