Hasat öncesi pestisit denetimlerini başlattı

Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü, 2024 Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı kapsamında domates, biber ve şeftali ürünlerinden numune alarak bitki koruma ürünlerinin doğru ve zamanında kullanılmasını sağlamak amacıyla denetimlere başladı.

860

Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü, 2024 yılı Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı çerçevesinde önemli bir adım attı. İlçe müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine uygun olarak kullanılması ve tavsiye dışı ilaç kullanımının önlenmesi amacıyla domates, biber ve şeftali ürünlerinden numune alındığı belirtildi.

2024 yılı Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı kapsamında; Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden kontroller ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. Yapılan açıklamada; “Bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre doğru ve zamanında uygulanması, tavsiye dışı ilaç kullanımının ve kalıntının önlenmesi amacıyla ilçe müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından “ domates, biber, şeftali ” ürünlerinden numune alımı gerçekleştirilmiştir” denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş