HAP Tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi

Çan Devlet Hastanesi, 24 Eylül 2024 tarihinde saat 14:00’te Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatını başarıyla tamamladı. Tatbikat, Sivil Savunma Birimi ve Hastane Afet ve Acil Durum Planlama Birimi tarafından, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ile UMKE personelinin gözetiminde yapıldı.

273

Çan Devlet Hastanesi, 24 Eylül 2024 tarihinde saat 14:00’te Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatını başarıyla gerçekleştirdi. Hastane sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tatbikatın Sivil Savunma Birimi ve Hastane Afet ve Acil Durum Planlama Birimi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Tatbikat, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Çanakkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personelinin gözetiminde yapıldı. Senaryo gereği, hastanenin 2. katında yer alan Yoğun Bakım İzole Pano odasında yangın çıktığı ve bu yangının Yoğun Bakım ve Palyatif Bakım hastalarını tehdit ettiği durum simüle edildi.

Çan İtfaiye Müdürlüğü'nden araç ve personel desteği ile Çan Sevim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden öğrenci desteği sağlandı. Hastane yönetimi, tatbikata destek veren ilçe kurumlarına, değerlendirme ve gözlem yapan Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarına ve tüm hastane personeline teşekkür etti.

Çan Devlet Hastanesi’nden tatbikata katılanlara teşekkür

Çan Devlet Hastanesi yetkilileri, 24 Eylül 2024 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilen Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Tatbikat, hastanemizin Sivil Savunma Birimi ve Hastane Afet ve Acil Durum Planlama Birimi tarafından, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Çanakkale UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personelinin gözetiminde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Senaryo gereği, hastanemizin 2. katında yer alan Yoğun Bakım İzole Pano odasında yangın çıkmış ve bu durumun Yoğun Bakım ile Palyatif Bakım hastalarını tehdit ettiği simüle edilmiştir. Ayrıca, tatbikata destek sağlamak amacıyla Çan İtfaiye Müdürlüğü'nden araç ve personel ile Çan Sevim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden öğrenci desteği alınmıştır. Tatbikatımıza katkı sunan ilçe kurumlarına, değerlendirme ve gözlem yapan Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarına ve tüm hastane personelimize teşekkür ederiz. Afetsiz ve sağlıklı günler dileriz” ifadelerinde bulunuldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş