Hamilelik eğitim programları devam ediyor

Çan ve Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü (İSM) personelleri, hamilelik sürecindeki kadınlara yönelik eğitim programlarını aralıksız sürdürüyor.

834

Her iki ilçede de verilen eğitimler, gebe kadınların sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri, doğum hazırlıkları ve bebek bakımı konularında bilgi sahibi olmaları amacıyla gerçekleştiriliyor.

Görevli sağlık personelleri tarafından verilen eğitimlerde, anne adaylarına beslenme, fiziksel aktiviteler, doğum öncesi kontroller ve psikolojik destek gibi önemli konular hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Çan ve Yenice İSM yetkilileri, sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamada; eğitimlerin önemine vurgu yaparak, hamilelik sürecinin sağlıkla geçirilmesinin, anne ve bebek sağlığı açısından kritik olduğunu kaydetti.

Eğitimlerin düzenli olarak devam edeceği ve daha fazla anne adayının bu programlardan faydalanmasının hedeflendiği ifade edildi. Gebe eğitimlerine katılan anneler ise; bu tür programların kendilerine büyük katkı sağladığını ve daha bilinçli bir şekilde anne olmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş