havadurum

Halil Ergün Kimdir? Ünlü Oyuncunun Hayatı ve Son Durumu

Halil Ergün, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı Ali Rıza Bey karakteriyle hafızalara kazınan usta sanatçı, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündeme gelmiştir. Peki, Halil Ergün kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve öldü mü? İşte, merak edilen soruların cevapları.

3546

Halil Ergün, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Yaprak Dökümü dizisindeki Ali Rıza Bey rolüyle milyonların sevgisini kazanan sanatçı, son yıllarda yaşadığı sağlık problemleriyle gündemde kalmıştır. Halil Ergün, öldü mü sorularına maruz kalan, vasiyetini açıklayan, hastaneye kaldırılan ve taburcu olan bir isimdir. Peki, Halil Ergün kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir ve öldü mü? İşte, Halil Ergün hakkında merak edilenler.

Halil Ergün’ün Biyografisi

Halil Ergün, 8 Eylül 1946 tarihinde Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü’nde doğmuştur. İlk ve ortaokulu İznik’te okuduktan sonra, İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Bursa Atatürk Lisesi’nde eğitim görmüştür. Pertevniyal Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okumuş ancak bitirmemiştir.

Halil Ergün, 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra Vasıf Öngören, Erdoğan Akduman ve Mustafa Alabora ile birlikte “gizli örgüt” kurmak suçuyla tutuklanmış ve hapse girmiştir. Hapisten sonra İznik’te tarlada çalışmıştır. Halk Oyuncuları’nda Teneke adlı oyunla profesyonel tiyatro hayatına başlamıştır. 1976 yılında Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile Ankara Birlik Sahnesi’ni kurmuştur.

Halil Ergün, 1974 yılında Yılmaz Güney’in senaryosu olan İzin filmiyle sinemaya adım atmıştır. 1988 yılında Kadın Dul Kalınca filminde Fatma Girik ile birlikte oynamıştır. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ancak seçilememiştir.

Halil Ergün, 2006-2010 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Yaprak Dökümü dizisinde Ali Rıza Tekin karakterini canlandırmış ve büyük beğeni toplamıştır. 2011 yılında Gün Akşam Oldu dizisinde Eşref Bey rolünü üstlenmiştir. 2016 yılında Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Rahmi karakterini oynamıştır.

Halil Ergün, birçok tiyatro oyunu, sinema filmi ve televizyon dizisinde rol almış, pek çok ödül kazanmıştır. Yaşam Boyu Onur Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü gibi ödüllerin sahibi olan Halil Ergün, Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli isimlerinden biridir.

Halil Ergün Öldü Mü?

Halil Ergün, 2020 yılında Müge Anlı’nın programında çözümlenmeye çalışılan Halil Ergül davasıyla karıştırılmış ve öldü mü soruları gündeme gelmiştir. Halil Ergül, 2019 yılında Erzincan’da kaybolmuş ve 2020 yılında cesedi bulunmuştur. Halil Ergün ise, bu olayla ilgisi olmadığını ve sağlıklı olduğunu açıklamıştır.

Halil Ergün, 2021 yılında da sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Kalp krizi geçirdiği iddia edilen usta oyuncunun, aslında böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü ortaya çıkmıştır. Halil Ergün, hastaneden taburcu olduktan sonra, sağlık durumunun iyi olduğunu ve ölmediğini söylemiştir. İstanbul’da yaşayan Halil Ergün, 77 yaşındadır. Halil Ergün, öldükten sonra cenaze töreni yapılmasını istemediğini de vasiyet olarak açıklamıştır.

(Erhan Taylan)

Paylaş