havadurum

Hakkı Bulut Kimdir? Arabesk Müziğin Usta İsmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hakkı Bulut, Türk müzik tarihinin en önemli isimlerinden biridir. Arabesk ve fantezi müziğin öncüleri arasında yer alan Hakkı Bulut, hem şarkıcı hem de besteci olarak sayısız esere imza atmıştır. Aynı zamanda öğretmen, oyuncu ve müzik yapımcısı olan Hakkı Bulut, 76 yaşında olmasına rağmen hala müzik yapmaya devam etmektedir. Peki Hakkı Bulut kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir, kaç kez evlenmiştir? İşte Hakkı Bulut hakkında merak edilenler…

1664

Hakkı Bulut, 3 Şubat 1945 tarihinde Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde doğmuştur. Köyünün tamamı Alevi olan Hakkı Bulut, ilkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Tunceli ve Adana’da okumuştur. Adana Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Adana Öğretmen Okulu’nu bitiren Hakkı Bulut, 12 yıl öğretmenlik yapmıştır. Babasının saz çalmasından etkilenerek müziğe ilgi duyan Hakkı Bulut, 1967 yılında ilk plağını çıkarmıştır. 1969 yılında Adana’da yapılan Altın Ses yarışmasında birinci olan Hakkı Bulut, aynı yıl bestelediği “İkimiz Bir Fidanız” adlı şarkıyla ünlenmiştir. Bugüne kadar 61 albüm çıkaran Hakkı Bulut, 900 eserin beste ve güftesini kendisi yapmıştır. 250’ye yakın eseri başka sanatçılar tarafından seslendirilmiştir. Altın Plak, Altın Long Play ve Altın CD gibi pek çok ödülün sahibi olan Hakkı Bulut, aynı zamanda 12 sinema filminde rol almıştır. 9 kez evlenen Hakkı Bulut’un 4 kızı ve 1 oğlu vardır.

Hakkı Bulut’un Müzik Kariyeri

Hakkı Bulut’un müzik kariyeri ilk plağı olan “Leyla” ile başlamıştır. Bu plağında Orhan Gencebay ve Arif Sağ kendisine bağlama çalarak eşlik etmiştir. İlk bestesi olan “İkimiz Bir Fidanız” ise Türk müzik tarihine damga vuran bir eser olmuştur. Bu şarkının yanı sıra “Ben Buyum”, “Falcı”, “Ben Köylüyüm”, “Dokunmayın Dünyama”, “Ben Tövbemi Geri Aldım”, “Son Mektup”, “İtirazım Var” gibi pek çok hit şarkının da yaratıcısıdır. Hakkı Bulut’un şarkıları Tülay Özer, İbrahim Tatlıses, Kamuran Akkor, Muazzez Ersoy, Zeki Müren gibi birçok ünlü sanatçı tarafından yorumlanmıştır.

Hakkı Bulut’un müzik kariyerindeki en son çalışması 2016 yılında çıkardığı “Kutuplarda Gül Yeşertirim” adlı albümüdür. Bu albümde yer alan şarkılardan bazıları şunlardır:

  • Kutuplarda Gül Yeşertirim
  • Seninle Olmak Varya
  • Yaralım
  • Sevda Çiçeği
  • Seninle Yaşlanmak İstiyorum

Hakkı Bulut’un hayali ise nasip olursa 120 yaşına kadar şarkı söyleyip albüm sayısını 100’e tamamlamaktır.

Hakkı Bulut’un Sinema Kariyeri

Hakkı Bulut sadece müzik alanında değil, sinema alanında da başarılı olmuştur. 1977-2002 yılları arasında 12 sinema filminde rol alan Hakkı Bulut, genellikle kendi hayatından esinlenerek senaryolar yazmıştır. Hakkı Bulut’un rol aldığı filmlerden bazıları şunlardır:

  • Dokunmayın Dünyama (1977)
  • Seven Unutmaz (1978)
  • Ben Tövbemi Geri Aldım (1984)
  • Sabır Ey Gönül (1985)
  • Seven Kıskanır (1986)
  • Güzel Alsın Canımı (1987)
  • Ah İstanbul (1992)
  • Reyting Hamdi (2002)

Hakkı Bulut’un sinema kariyerindeki en son projesi ise 2015 yılında çekilen “Aşkopat” adlı film olmuştur. Bu filmde kendisi gibi arabesk müzik sanatçısı olan Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses ile birlikte rol almıştır.

Hakkı Bulut’un Özel Hayatı

Hakkı Bulut’un özel hayatı da en az müzik kariyeri kadar renkli ve ilgi çekicidir. Hakkı Bulut 9 kez evlenmiş ve 5 çocuk sahibi olmuştur. İlk eşi Mukaddes Hanım, ona ilk plağını çıkarması için gereken 5 lirayı vermiştir. Son eşi ise Saadet Hanımdır. Hakkı Bulut’un 4 kızı ve 1 oğlu vardır. Kızlarının isimleri şunlardır: Ayşe, Fatma, Zeynep, Elif. Oğlunun ismi ise Mehmet’tir. (Saim Tunçman)

Paylaş