Hakim Ziyech, Galatasaray'la imzalamaya çok yakın, Hakim Ziyech kimdir?

Galatasaray, Chelsea’nin yıldız futbolcusu Hakim Ziyech’i transfer etmek için sona yaklaştı. Faslı oyuncu, Londra’da sarı-kırmızılı kulübün doktoru tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Ziyech’in sözleşmesinde ise dikkat çeken bir madde yer aldı.

1728

Galatasaray, transfer döneminin bitimine saatler kala bombayı patlattı. Sarı-kırmızılılar, Chelsea’nin 30 yaşındaki yıldız futbolcusu Hakim Ziyech’i kadrosuna katmak için hem oyuncuyla hem de kulübüyle anlaşma sağladı. Galatasaray, Ziyech’in transferi için İngiliz ekibine bonservis bedeli ödemeyecek. Faslı oyuncu, 3 yıllık sözleşmeye imza atacak ve yıllık 4.5 milyon Euro maaş alacak.

Ziyech’in transferi için Londra’ya giden Galatasaray’ın kulüp doktoru Yener İnce, oyuncunun sağlık kontrollerini yaptı. Oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir sakatlık riski taşımadığı belirtildi. Ziyech, İstanbul’a getirilecek ve son kontrollerden sonra resmi sözleşmeye imza atacak.

ZİYECH’İN SÖZLEŞMESİNDE FLAŞ MADDE

Ziyech’in Galatasaray ile imzalayacağı sözleşmede ise ilginç bir madde yer aldığı ortaya çıktı. Milliyet’in haberine göre; Ziyech’in sözleşmesine koyulan özel maddeye göre; sağlık riski görülürse sözleşme askıya alınacak. Bu madde, Galatasaray’ın olası bir sakatlık durumunda maaş ödememesini sağlayacak.

ZİYECH KİMDİR?

Hakim Ziyech, 19 Mart 1993’te Hollanda’nın Dronten kentinde doğdu. Fas asıllı olan Ziyech, hem Hollanda hem de Fas vatandaşıdır. Futbola Reaal Dronten altyapısında başlayan Ziyech, daha sonra ASV Dronten ve SC Heerenveen altyapılarında oynadı. 2012 yılında Heerenveen A takımına yükselen Ziyech, burada gösterdiği performansla dikkat çekti. 2014 yılında Twente’ye transfer olan Ziyech, burada da yıldızını parlatarak Ajax’a imza attı. Ajax’ta dört sezon boyunca harikalar yaratan Ziyech, 2020 yılında 40 milyon Euro bonservis bedeliyle Chelsea’ye transfer oldu. Chelsea’de beklenen çıkışı yapamayan Ziyech, geçtiğimiz sezon 24 maçta 3 asistlik bir performans sergiledi.

Ziyech, Fas Milli Takımı’nın da önemli oyuncularından biridir. Fas formasını bugüne kadar 54 kez giyen Ziyech, 20 gol kaydetti. Ziyech, sağ kanatta ve on numara pozisyonunda oynayabilen teknik ve yetenekli bir futbolcudur.

Paylaş