havadurum

Hacı Fatma Bodur MTAL'den "Foto Safari" etkinliği

Çan'ın başarılı okullarından Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından öğrencilere yönelik "Foto Safari Etkinliği" gerçekleştirildi.

905

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Karşıyaka Hacı Fatma Bodur MTAL Coğrafya öğretmeni Ayşe Körpeci'nin önderliğinde öğrencilerin okul dışı öğrenme ortamlarını verimli kullanmaları, çevreyi yaşarken öğrenmeleri ve öğrenirken eğlenmeleri amacıyla "Foto Safari" etkinliği düzenledi.

Etkinlik öncesinde; öğrencilere insan hayatının devamı için kaliteli ve yeterli gıda ürününün, doğal hayatın akışını bozmadan, doğa ile uyumlu olarak üretilmesi için geliştirilmiş sürdürülebilir tarım örneklerinden "Permakültür ve topraksız tarım" konularında bilgilendirme eğitimi verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün amacına uygun olarak, "Garip Analar Mesire Alanı'nda" düzenlenen etkinlikte, doğal çevrenin önemi ve korunmasıyla ilgili bilgiler verilerek; bölgenin doğal bitki örtüsünün fotoğrafları çekildi ve "Bitki Tanıma Dijital Programları" yardımıyla bitki analizleri yapıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş