Güzelyalı halkı trafik tehlikesine karşı harekete geçti! Valilik talepleri değerlendirecek…

Güzelyalı sakinleri; yaşanan trafik yoğunluğu ve yüksek hız nedeniyle yaşlılar, çocuklar ve hayvanların tehlike altında olduğunu belirterek, Çanakkale Valiliği'ne hız kontrol sistemi kurulması talebiyle dilekçe vermişti. Güzelyalı’dan bir grup temsilciyi kabul eden Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, imza dilekçelerini aldı ve konuyla ilgili birimleri yerinde tespit için harekete geçireceği belirtti.

895

Çanakkale Olay Gazetesi'nden Sevi Gözay Uğurlu'nun haberine göre; Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Güzelyalı Köyü sakinleri, İzmir Caddesi’ndeki trafiğin yoğun olması ve motorlu taşıtların yüksek hızda seyretmesi nedeniyle, yaşlılar ile çocukların karşıdan karşıya geçerken tehlike yaşadığını, kedi ve köpeklerin yaralanarak, hayatını kaybettiği gerekçesiyle Çanakkale Valiliğine dilekçe verdi. Sakinler; Valilikten, özellikle yaz aylarında yaşanan trafik kaynaklı tehlikelerin ve artan kayıpların önlenmesi amacıyla İzmir Caddesi’ne hız tespiti yapacak bir EDS sisteminin kurulması ve bölgede hız sınırına uyulmasına ilişkin trafik kontrollerinin artırılması için gereğinin yapılmasını talep etti. Konuya ilişkin imza kampanyası da başlatan Güzelyalı sakinleri, trafik kazalarında yaralanan hayvanları kendi imkanlarıyla ameliyat ettiklerini ve fiyatların çok yüksek olduğu için başa çıkamadıklarını aktarmıştı.

Valiliğe verilen dilekçenin akabinde; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Güzelyalı’dan bir grup temsilciyi kabul ederek, imza dilekçelerini aldı ve konuyla ilgili birimleri yerinde tespit için harekete geçireceği belirtti. Güzelyalı’da araçların hız kaynaklı sorunun çözümü için ısrarlı tutumlarını devam ettireceklerini söyleyen Güzelyalı sakinleri, “Bu sorun çözülene kadar konunun takipçisiyiz ve göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz.” dedi. Toplantıya Güzelyalı sakinlerini temsilen; Ayfer Uzunoğulları, Nurhayat Yıldız, Şengül Doğan ve Zehra Demiryürek katıldı.

(Sevi Gözay Uğurlu)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş