havadurum

Güzellik Sektöründe Uzman Balvan "Özgüveni yüklemek birinci görevimiz"

Güzellik sektörü, yıllardır insanların ilgilendiği bir sektör olarak yerini koruyor. Çeşitli işlemlerle güzellik merkezlerini ziyaret eden kadınlar, hangi işlemin kendileri için uygun olduğunu merak ediyor. Aynı zamanda güzellik algısı da sosyal medya dolayısıyla sürekli olarak gündemde kalarak insanların düşüncelerini etkilerken, güzellik hizmeti almak isteyen vatandaşlar, güzellik sektörünü sürekli olarak merak ediyor.

6586

7 yıldır güzellik sektöründe hizmet veren Medikal Estetisyen Çiğdem Balvan, güzellik sektörünün incelikleri ve nelerle karşı karşıya kaldığından bahsetti. Çanakkale'de hizmet verdiği süre boyunca Türkiye'nin En Başarılı Güzellik Uzmanı ve Çanakkale'nin Müşteri Memnuniyeti En Yüksek Güzellik Salonu ödüllerini kazanan tek işletme olan Çiğdem Balvan, kendi tecrübelerini ve sektörde karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Kendi tecrübelerinden ve yaptığı işlemlerden bahsederek konuşmaya başlayan Çiğdem Balvan "7 yıldan beri bu mesleğin içerisindeyim. Çocukluğumdan beri hayalim olan güzellik uzmanlığı mesleğini icra etmekteyim. Aynı zamanda almış olduğum özel eğitimlerle medikal estetisyenlik unvanı da kazandım. Yaklaşık 2 seneden beri Çanakkale'de hizmet veriyorum. Bunun bir senesi başka kurumlarda bir senesi de kendi işletmemde hizmet veriyorum. Kendi işletmemde zayıflamalar, 4 seansta yüzde doksan tüy bitiş garantili lazer epilasyon, kalıcı makyaj uygulamaları, dermal tedaviler, ipek kirpik, protez tırnak, kirpik lifting, saç mezatopisi, dudak dolgusu, burun ucu kaldırma gibi işlemlerle hizmet vermekteyiz" sözlerini kullandı.

"Bir kurumun ne kadar iş yaptığı şirket politikası ile alakalıdır"

Çanakkale'de kendi işletmesinde bir seneye yakın hizmet verdiğini ve bu sene içerisinde iki ayrı ödülün sahibi olduğunu dile getiren Çiğdem Balvan, yapılan işlemlerin zamana göre değil, işletmelerin başarılarına göre değiştiğinden bahsetti. Şirket politikasının öneminden bahseden Balvan "Bu kurumun başarısına göre değişen bir durum. Biz yaklaşık bir seneye yaklaşan bir işletmeyiz. Fakat Çanakkale'ye ödül getirdik bununla ilgili. Çok kurumsal olup yaklaşık dört beş seneden beri bu sektörde hizmet veren birçok firmanın böyle bir ödülü yokken biz sene içerisinde iki ödül getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bir kurumun, bir işletmenin ne kadar iş yaptığı tamamen şirket politikasıyla alakalıdır. Nasıl bir politikayı benimsediyse, müşteri portföyü ve hizmet kalitesi bununla doğru orantılı olarak artar ya da azalır. O yüzden size diyemem ki geçen senelerde bu işlemler revaçtaydı bu işlemler şu anda yok diyemem. Fakat şunu söyleyebilirim, yazın tercih edilen işlemler farklıdır, kışın tercih edilen işlemler farklıdır. Ama ben kendi işletmemden yola çıkacak olursam, en çok tercih gören işlemlerim dudak dolgularım, yüz lifting, ameliyatsız yüz gençleştirme aynı zamanda da Çanakkale'de de yalnızca bizde olan lazer epilasyon hizmetleri" sözlerini kullandı.

"Önemli olan fark edilmeyen işlem"

Sosyal medyada yıllardır devam eden güzellik algısının Çanakkale'de de görüldüğünü ve sosyal medyanın güzellik algısı oluşturmada büyük etkisi olduğundan bahseden Balvan, insanların ekranlarda gördükleri işlemleri de istediklerini dile getirdi. Müşterilerinin taleplerine yönelik konuşan Balvan, önemli olanın müşteriye yakışmasını ve buna yönelik işlem yapılması gerektiğinden bahsetti. Medikal Estetisyen Çiğdem Balvan " Ben dudaklarımı çok belirgin istiyorum diye geldiklerinde ben en güzel işlemin anlaşılmayan işlem olduğunu fark edilmeyen işlem olduğunu söylerim. Müşterinizi doğru yönlendirdiğiniz zaman, kendi isteği nedir? Dışarıda gördüğü ya da sosyal medyadan takip ettiği televizyonda gördüğü bir sanatçının dudaklarına sahip olabilmek. Fakat biz uzman olarak müşterimizi doğru yönlendirerek kendi yüz şekline hangisi uygun, hangisi daha sağlıklı bir görünüm elde etmesini sağlar, yönlendiririz. Evet, bana da o tarz müşteriler geliyor. Fakat burada bizim doğru yönlendirmemiz sonucunda en güzel işlemin belli olmayan işlem, fark edilmeyen işlem olduğunu söylüyoruz ve o doğrultuda işlemimizi yapıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir danışanıma bir kişiye bile, yüzüne yakışmayan, doğru olmayan hiçbir hizmeti vermedim" sözlerini kullandı.

"Birinci görevimiz özgüven aşılamak"

Kendisini genç kızların da tercih ettiğini ve işlem yaptırmak için geldiklerine yer veren Balvan, genç kızlarda küçük yaşta istenilen işlemlerin özgüven eksikliğinden kaynaklandığını dile getirdi. Uzman olarak işletmelerin ilk görevlerinin o özgüven olduğunu hatırlatarak "Eğer dermal bir tedaviyse, henüz reşit olmadıysa, bir tedaviyse eğer, aile bireylerinin kontrolü altında hizmet veriyorum. Ama bahsetmiş olduğumuz kozmetik işlemler, mesela, dudak dolgusu, kalıcı makyaj bu tarz işlemlerde yaş sınırımız var. Genelde dudak dolgusu, kalıcı makyaj istiyorlar. Bu tamamen özgüven eksikliğiyle alakalı bir durumdur. Özgüveni olmayan bir genç kız, dudaklarının biraz daha fazla büyük olmasını ister ya da kaşlarından memnun olmaz veya dudak renginden memnun olmaz. Benim burada uzman olarak birinci görevim ona o özgüveni tekrar yüklemek. 18 yaşını geçtiği zaman da fikirleri hala aynıysa tabii ki işlemi yaptırabileceği anlamında onu doğru yönlendirmek. Ama 18 yaş altındaki bir genç kız buraya gelip yüzünde kozmetik anlamda bir değişiklik istiyorsa onun özgüven eksikliğinden kaynaklanıyordur. Burada biz işletme sahipleri hem de uzman estetisyenler para odaklı değil, devamlılık ve memnuniyet odaklı çalışmak durumundayız" ifadelerine yer verdi.

"İnsanlar artık daha bilinçli"

Geçmişten bu yana güzellik sektörünün değiştiğini ve insanların geçmişte uygun fiyat arayışındayken artık daha çok hizmet ve kalite odaklı araştırma yaptığını dile getiren Balvan, günümüzdeki gençlerin kazandığı bilincin öneminden bahsetti. Çiğdem Balvan "Artık çağ çok ilerlediği için 2-3 sene öncesine nazaran şimdiki gençlerin daha çok bilinçli, daha çok araştıran ve kullanılan üründen tutun da hangi cihazla yapılacağına kadar daha araştırmacı kimlikler olduğunu görüyoruz. Bu da sevindirici bir durum. 2-3 sene öncesine kadar sadece fiyat bazında araştırmalar yapılırken şimdi uzmanlık derecesi, kullanılan dudak dolgusunun markası, geçerlilik süresi, alerjen mi değil mi veya kalıcı makyaj boyasının Türkiye'de üretip üretilmediği gibi birçok konuda gelen danışanlarımız artık çok bilinçli. Artık çok fazla paraya odaklanmıyorlar, sadece kimin tarafından yapıldığı ve ne tür malzeme kullanıldığı önemli artık. Dolayısıyla, ücret ikinci planda yeni nesil için. Tabii burada uzmana ve işletme sahibine iş düşüyor. Ben kendi işletmemde kullandığım her ürünü danışanımızın yanında açarım paketi ve dilerlerse fotoğrafını çekip araştırabilecekleri konusunda izin veririm. Bu işletmemizin tamamen şeffaf olmasıyla alakalı ve güven teşkil etmemizle alakalı bir durum. Bir müşteriden süreklilik kazanmak isteniliyorsa şayet, şeffaf olmak başarı kazandırır" dedi.
(Esra Güller)

Paylaş