Güvenlik tedbirleri konuşuldu

Yeni eğitim yılı öncesinde hem ilk ve orta eğitim hem de yüksekokul öğrencilerine yönelik güvenlik ve koordinasyon toplantıları yapıldı.

936

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı öncesinde kent genelinde öğrenim gören ilk ve orta öğretim ile yüksekokul öğrencilerinin güvenli bir eğitim yılı geçirmeleri için güvenlik ve koordinasyon toplantıları düzenlendi.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığındaki ilk toplantı İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kentimizde öğrenim gören yüksekokul öğrencilerinin barınma, ulaşım, güvenlik gibi konularda herhangi bir aksaklık yaşamamaları adına Üniversite Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı ilgili kurum amirlerinin katılımıyla yapıldı.

Eğitim yılı ile ilgili ikinci toplantı da yine Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Emrah Eroğlu, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Orhan Öğrenci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Recai Keleş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Sağlık Müdür Vekili Op. Dr. Halil Gürkan Çoban, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Büyük ve Hasan Ergüven, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, okul aile birliği temsilcileri, emniyet ve jandarma personelleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Öğretmeni Cihangül Ateş tarafından gerçekleştirilen açış konuşmasının ardından sunumlar gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi'nde okullarda yapılacak hazırlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sevil Yıldırım Yüce tarafından güvenli okul projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile okul servislerini denetleme ve trafik güvenliği, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili Komiser Sevda Yanar tarafından okullarda çocuklara ve ailelere yönelik verilen eğitim çalışmaları, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Ali Sanayır tarafından jandarma bölgesinde bulunan okullarda alınan güvenlik tedbirleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

İlimiz genelinde eğitim öğretime başlayacak olan öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında eğitim öğretim faaliyetlerine devam edebilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Çanakkale Valisi Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi'nin ülkemize, ilimize, eğitim camiamıza ve velililerimize hayırlı olmasını diliyor; evlatlarımıza başarılar, öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum." dedi.

Toplantı görüş, öneri, ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş