Gürel; “Temiz bir sahil için hep birlikte hareket edelim”

Küçükkuyu Belediye Başkanı A. Muttalip Gürel, sahil alanlarının temiz ve düzenli tutulması için vatandaşları uyardı.

1314

Sahil alanlarının temiz ve düzenli tutulmasının önemine değinen Küçükkuyu Belediye Başkanı A. Muttalip Gürel sahilde bulunan çöp kovalarının sadece sahil kullanımı sırasında oluşan atıklar için kullanılması gerektiğini belirterek, evsel çöplerin bu kovalara atılmaması gerektiğini söyledi. Ev çöplerinin sahil temizliğini zorlaştırdığına ve çevre kirliliğine yol açtığına dikkat çeken Gürel, vatandaşları evsel atıkları evlerindeki belediye çöp konteynerlerine atmaya çağırdı.

"Temiz bir Küçükkuyu için hep birlikte hareket edelim"

Temiz bir Küçükkuyu için hep birlikte hareket edelim diyen Küçükkuyu Belediye Başkanı A. Muttalip Gürel; “Değerli Vatandaşlarımız, sahillerimizin temiz, düzenli ve herkes için keyifli bir ortam olarak kalabilmesi adına, sahil alanlarındaki çöp kovalarının doğru şekilde kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, sahile yerleştirilen çöp kovalarına ev çöplerinin atılmaması gerektiğini önemle hatırlatırız. Sahil alanlarındaki çöp kovaları, sahil kullanımı sırasında oluşan atıkların (plastik şişeler, yiyecek ambalajları, içecek kutuları, vb.) toplanması amacıyla yerleştirilmiştir. Evlerimizden getirdiğimiz büyük miktardaki evsel atıklar, bu çöp kovalarının hızla dolmasına ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Ayrıca, bu durum sahil temizleme ekiplerinin işlerini zorlaştırmakta ve sahil kullanım deneyimini olumsuz etkilemektedir.

Lütfen ev çöplerinizi evinize en yakın belediyemiz tarafından sağlanan çöp konteynerlerine atınız. Bu konuda göstereceğiniz anlayış ve hassasiyet için teşekkür eder, doğanın ve sahillerimizin keyfini çıkaracağınız güzel günler dileriz. Temiz bir Küçükkuyu için el ele verelim; Temizlemek bizim işimiz, kirletmemek hepimizin” ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş