Güneyli sakinlerinin mücavir alan eylemi

Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli köyü sahilinde yaşayan vatandaşlar, köylerinin belediye mücavir alanından çıkarılmasının ardından yaşadıkları hizmet sıkıntılarına dikkat çekmek için belediye binası önünde eylem yaptı.

400

Gelibolu’nun Güneyli köyü sahilinde yaşayan vatandaşlar, 2020 yılında köylerinin mücavir alan statüsünden çıkarılmasının ardından yaşanan hizmet sorunlarına dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Eylül ayı Gelibolu Belediye Meclisi toplantısı öncesinde belediye ek hizmet binası önünde toplanan Güneyli sahili sakinleri, köylerinin yeniden belediyeye bağlanmasını talep etti.

Eyleme katılan vatandaşlar, mücavir alandan çıkarılmalarının ardından hizmet alamadıklarını belirterek, bu süreçte özellikle altyapı, temizlik ve sağlık konularında ciddi sorunlar yaşadıklarını ifade ettiler. Güneyli köyünde çöplerin toplanmaması, ilaçlamanın yapılmaması, altyapı eksiklikleri ve dereye akıtılan foseptik sularının denizi kirletmesi gibi sorunlara dikkat çektiler.

Güneyli sahili sakinleri, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizler bugün buraya partizanlık yapmak için değil, hizmet almak için geldik. Belediyeciliğin particiliği olmaz. Biz burada Güneyli’mizin daha temiz, daha güzel, maviliklere daldığı bir koy olması arzusu ile geldik. Tüm sorunları dile getirdik. Bu sorunların belediye ile iş birliği içinde çözülmesini arzuluyoruz. Altyapımız yok, sivrisinekten geçemiyoruz, çöplerimiz toplanmıyor, ilaçlama yapılmasını istiyoruz. Sorunlarımızla kimse ilgilenmiyor, aradığımız zaman muhatap bulamıyoruz. Güzide koyumuz sahipsiz kaldı ve biz buna çok üzülüyoruz. Çocuklarımız sürekli hasta, denize giremiyorlar. Deredeki suyun kurutulmasını istiyoruz, Güneyli’deki bütün oteller foseptiklerini dereye akıtıyor. Her gün dere taşarak foseptikler denize gidiyor. Bir an önce bunlara çözüm bulunmasını istiyoruz”

Güneyli sakinleri, köylerinin tekrar belediye mücavir alanına dâhil edilmesi ve hizmetlerin bir an önce iyileştirilmesi için çözüm bulunmasını istediler.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş