Güneşhan; "Merkez İlçe Kongre tarihi belli olacak"

1915

 CHP ilçe Kongreleri devam ediyor. Son olarak CHP Çan İlçe Kongresi gerçekleşti.  İki listenin yarıştığı kongrede, Harun Arslan ve yönetim kurulu üyeleri göreve geldi. İlçe kongreleri devam ederken, şu ana kadar Merkez İlçe Kongre tarihinin belli olmaması merak konusu oldu.  CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, ilçe kongreleri ve Merkez İlçe Kongresi tarihi ile ilgili açıklamada bulundu. İlçe kongrelerinin CHP’ye yakışır şekilde devam ettiğini belirten İl Başkanı Güneşhan, 27 Şubat tarihine kadar tüm ilçe kongrelerinin tamamlanacağını ifade etti. Merkez İlçe kongre tarihi ile ilgili henüz belirlenmiş bir tarih olmadığını belirten Güneşhan, kongre tarihinin son tarih olan 27 Ocak tarihine 2 hafta kala belli olacağını belirtti. Güneşhan, Merkez İlçe Kongre tarihinin en geç Ocak’ın 12’sine kadar belirlenmiş olacağını söyledi.

 
“Kazanan CHP oldu”
İlçe kongreleri ile ilgili açıklamada bulunan Güneşhan; “Kongrelerimiz gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Son olarak Çan’da kongremizi yaptık. İki adaylı gayet güzel bir yarış oldu. Sonuçta Harun Arslan arkadaşımız delegelerden daha fazla oy alarak ilçe başkanı seçildi. Ancak kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Ocak’ın 27’sine kadar da tüm ilçelerimizde kongrelerimizi yapacağız. Daha sonra Şubat ayında İl Kongremizi, Nisan’da da büyük kurultayımızı yapacağız. İlk yapılacak olan Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yenilenmiş ve güven tazelemiş olan örgütlerimiz ile birlikte iktidar yürüyüşümüze başlayacağız. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu çıkmazdan CHP kurtaracak. İnsanlar CHP ile hak ettikleri yaşam tarzına kavuşacaklar” dedi.
 
“Merkez İlçe Kongremizin tarihi belli olacak”
Merkez ilçe Kongresi’nin ayın 27’sine kadar yapılacağını belirten Güneşhan; “Şu anda tam bir tarih yok, ancak Merkez İlçe Kongresi tarihi için henüz zamanımız var. Ocak’ın 12’ine kadar tarih belirlenebiliyor. Ayın 12’sine kadar tarihin belli olması gerekiyor. Bu yüzden 3-4 gün içerisinde Merkez İlçe Kongremizin tarihi belli olacak” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş