Güneşhan “30 Ağustos Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yaktığı gündür”

Zafer Bayramının 102. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayımlayan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, “30 Ağustos Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yaktığı gündür” dedi.

1993

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayınladı. Güneşhan, şunları söyledi:

“Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolundaki en büyük zaferlerinden birini kutluyoruz. 30 Ağustos 1922, sadece bir savaşın sonu değil, milletimizin esaret zincirlerini kırdığı, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yaktığı gündür. Bu zafer, bir ulusun bağımsızlık yolundaki azim, inanç ve kahramanlık destanıdır.

Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimiz zorlu şartlara rağmen yılmadı, boyun eğmedi. Atatürk ve silah arkadaşları, ulusumuzun kararlılığına ve bağımsızlık tutkusuna olan inançlarıyla tarih yazdılar. 30 Ağustos 1922'de Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!” emriyle başlayan büyük yürüyüş, İzmir’e kadar uzanarak vatanımızın her köşesinin özgürlüğe kavuşmasını sağladı. Her karış toprağımız, o günlerde canlarını feda eden kahramanlarımızın aziz hatıralarıyla doludur.

Bu vesileyle, başta İstiklal Savaşı’nın Başkomutanı kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş