havadurum

GTA 6 Çıktı Mı? GTA 6 Fragmanı Yayınlandı! Oyunun Çıkış Tarihi ve PC Uyumluluğu Hakkında Tüm Detaylar

Grand Theft Auto serisinin merakla beklenen yeni oyunu GTA 6 için ilk fragman sonunda yayınlandı. Rockstar Games, 5 Aralık 2023 tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruyla GTA 6’nın çıkış tarihini ve ilk fragmanını paylaştı. GTA 6 fragmanı, oyunun Vice City’de geçeceğini ve başrolde bir kadın karakterin olacağını ortaya koydu. Peki, GTA 6 ne zaman çıkacak ve PC’de olacak mı? İşte, GTA 6 hakkında bilmeniz gereken her şey…

3486

Oyun dünyasının en popüler ve en çok satan serilerinden biri olan Grand Theft Auto’nun yeni oyunu GTA 6 için beklenen an geldi. Rockstar Games, 5 Aralık 2023 tarihinde yaptığı sürpriz bir duyuruyla GTA 6’nın ilk fragmanını ve çıkış tarihini duyurdu. GTA 6 fragmanı, oyunun Vice City’de geçeceğini ve başrolde bir kadın karakterin yer alacağını gösterdi. GTA 6, hem grafikleri hem de oynanışıyla GTA serisinin en iddialı oyunu olmaya aday. Peki, GTA 6 ne zaman çıkacak ve PC’de olacak mı? İşte, GTA 6 ile ilgili merak edilen her şey…

GTA 6 Çıktı Mı?

Rockstar Games, GTA 6’nın çıkış tarihini 2025 olarak açıkladı. Oyunun PS5 ve Xbox Series X/S için geliştirildiği ve PC sürümünün ise daha sonra çıkacağı belirtildi. Rockstar Games, PC sürümü için henüz net bir tarih vermedi, ancak bazı kaynaklara göre PC sürümü konsol sürümlerinden bir yıl sonra, yani 2026’da çıkacak. Bu durum, PC oyuncularını hayal kırıklığına uğrattı. Rockstar Games’in önceki oyunlarında da PC sürümleri konsol sürümlerinden sonra çıkmıştı. Örneğin, GTA 5, 2013 yılında PS3 ve Xbox 360 için çıkmış, ancak PC sürümü 2015 yılında çıkmıştı. Red Dead Redemption 2 ise 2018 yılında PS4 ve Xbox One için çıkmış, ancak PC sürümü 2019 yılında çıkmıştı. Rockstar Games, PC sürümlerinin gecikmesinin nedenini, oyunları PC’ye optimize etmek için daha fazla zaman gerektiği şeklinde açıklamıştı.

GTA 6 Fragmanı Nasıl?

GTA 6’nın ilk fragmanı, 1,5 dakika uzunluğunda ve oyunun grafikleri, atmosferi, karakterleri ve hikayesi hakkında ipuçları veriyor. Fragmanda, GTA 6’nın Vice City’de, yani Miami’de geçeceği görülüyor. Vice City, GTA serisinin en sevilen şehirlerinden biri ve GTA: Vice City (2002) ve GTA: Vice City Stories (2006) oyunlarında yer almıştı. Fragmanda, Vice City’nin 80’lerden günümüze kadar değişimine tanık oluyoruz. Ayrıca, fragmanda, oyunun başrolünde bir kadın karakterin olacağı da ortaya çıkıyor. Bu karakterin adı, soyadı, mesleği ve hikayesi henüz bilinmiyor, ancak fragmanda onun bir suçluya dönüştüğünü ve Vice City’nin yeraltı dünyasında yükseldiğini görüyoruz. Fragmanda, ayrıca, oyunun diğer önemli karakterleri, araçları, silahları, görevleri ve mekanları da gözüküyor. Fragman, GTA hayranlarını heyecanlandırdı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.

GTA 6 Hakkında Başka Neler Biliyoruz?

GTA 6 hakkında henüz resmi olarak açıklanmamış pek çok detay var. Ancak, internete sızan bazı bilgilere göre, GTA 6, GTA serisinin en büyük ve en kapsamlı oyunu olacak. Oyunun haritası, Vice City dışında, Güney Amerika, Karayipler ve Meksika gibi bölgeleri de kapsayacak. Oyunun hikayesi, 1970’lerden günümüze kadar uzanacak ve oyunun ana karakteri olan kadın karakterin yanı sıra, diğer dört erkek karakteri de yönetebileceğiz. Oyunun hikayesi, karakterlerin seçimlerine ve eylemlerine göre değişecek ve birden fazla son olacak. Oyunun oynanışı, GTA 5’ten daha gerçekçi ve detaylı olacak. Oyunun fizik motoru, yapay zekası, grafikleri ve sesleri geliştirilecek. Oyunun araçları, silahları, giysileri, aktiviteleri ve görevleri de çeşitlendirilecek. Oyunun online modu, GTA Online’dan daha büyük ve daha sosyal olacak. Oyunun online modunda, oyuncular kendi karakterlerini, evlerini, işlerini, çetelerini ve hikayelerini yaratabilecek. Oyunun online modu, ayrıca, GTA 6’nın ana hikayesiyle de bağlantılı olacak.

GTA 6, Rockstar Games’in en çok beklenen oyunlarından biri ve ilk fragmanıyla büyük beğeni topladı. Oyunun çıkış tarihi 2025 olarak duyuruldu ve PC sürümünün ise daha sonra çıkacağı söylendi. Oyunun Vice City’de geçeceği ve başrolde bir kadın karakterin olacağı da fragmanda ortaya çıktı. Oyun hakkında henüz resmi olarak açıklanmamış pek çok detay var, ancak internete sızan bilgilere göre, GTA 6, GTA serisinin en büyük ve en kapsamlı oyunu olacak. GTA 6 hakkında daha fazla bilgi için, Rockstar Games’in resmi sitesini takip edebilirsiniz.

(Saim Tunçman)

Paylaş