havadurum

Gözler perşembe gününe çevrildi! Hükümet yeni zam teklifi yapacak

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde gözler Perşembe gününe çevrildi. İlk sunulan teklifin sendikalar tarafından reddedilmesinin ardından hükümet Perşembe günü ikinci teklifi sunacak.

1287

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç sürüyor. Hükümetin dün açıkladığı zam teklifinin reddedilmesinin ardından taraflar Perşembe günü tekrar bir araya gelecek. Hükümet, memur ve memur emeklisine 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış teklif etmişti. Teklifin Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi nedeniyle hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni teklifleri sunacak. Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

Memur-Sen ne talep etmişti?

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

(Nilay Günay)

Paylaş