havadurum

Gözler MYK’nın vereceği kararda

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, Ankara’da gerçekleştirilen ve 81 ilden katılım sağlanan tanışma toplantısına dair değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanları ve Milletvekillerinin kendilerini tanıtmalarının ardından ülke gündemini ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan yerel seçimleri masaya yatırdılar.

1032

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Parti Grup Salonu’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 ilin İl Başkanları ve Milletvekilleri ile bir araya gelerek, tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya katılım sağlayan CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, toplantıya dair gazetemiz Çanakkale OLAY Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunarak; “Kendimizi tanıttık, her İl Başkanı kürsüye çıkarak, kendinden bahsetti. Ardından halka açık olan toplantımız canlı yayın ile gerçekleştirildi” dedi.

Başkan Özel İl Başkanları ve Milletvekillerine hitap etti

Türkiye’de 81 ilde bulunan CHP İl Başkanları ve Milletvekillerinin katılımla gerçekleşen toplantıya dair konuşan CHP İl Başkanı Levent Gürbüz; “İl Başkanlarımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Parti Grup Salonu’nda bir kapalı oturum gerçekleştirdik. İl Başkanlarımız kısaca her biri kendini tanıttı, Genel Başkanımız da bir hitapta bulundu” şeklinde konuştu.

Tüzük kurultayı oy birliği ile ertelendi

Canlı yayın ile gerçekleşen halka açık toplantının ardından sadece İl Başkanları ve Genel Başkanı ile MYK üyelerinin katılım sağladığı toplantıya ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Gürbüz; “Salı günü saat 13.30’da da halka açık grup toplantımızı canlı yayınla gerçekleşti. Ardından saat 15.00’te de genel merkezde parti meclisi salonunda sadece İl Başkanları ve Genel Başkanımız ile MYK üyelerinin olduğu bir yaklaşık yedi saat süren kapalı bir toplantı daha düzenlendi. Gündemi ve önümüzdeki yerel seçimi değerlendirdik. Parti Meclisi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda ise tüzük kurultayı ve önümüzdeki yerel seçim görüşüldü. Tüzük kurultayını oy birliği ile erteleme kararı aldı İl Başkanlarımız. Bu hafta MYK toplanıp yerel seçim takvimi ile ilgili bir karar alacak, bu kararın ardından açıklamalarımızı yapacağız” dedi. (Dilan Kaynak)

Paylaş