Görme Engelli B1 Millî Futbol Takımımız Paris'te

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazanan Görme Engelli B1 Millî Futbol Takımımız, Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği son hazırlık kampının tamamlanmasının ardından 2024 Paris Paralimpik Oyunları için Fransa'ya gitti.

694

Görme Engelli B1 Millî Futbol Takımımız 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na ilk kota alan takım olmayı başarmıştı. Paris'te gerçekleşecek olan Paralimpik Oyunları'nda Görme Engelli B1 Millî Futbol Takımımız, A Grubu'nda Brezilya, Çin ve Fransa ile mücadele edecek. İlk maçını 1 Eylül 2024 Pazar günü 19.30'da Brezilya ile oynayacak olan millîlerimiz, ikinci maçını 2 Eylül 2024 Pazartesi günü 19.30'da Çin ile oynayacak. Grubun son maçında ise millîlerimiz, 3 Eylül 2024 Salı günü saat 21.30'da ev sahibi Fransa ile karşılaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Görme Engelli B1 Millî Futbol Takımımızın gönülden yanında olduğunu, engelli futbolunu yakından takip ettiğini ve başarılı olacaklarına inandığını ifade ederek, engelli futboluna olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. TFF Amatör İşler ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, Engelliler Koordinasyon Kurulu ile TFF arasındaki bağın en güçlü şekilde sürdürülerek, başarılara yenilerinin ekleneceğine dair inancını dile getirdi.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Kerim Vural ise ülke olarak yıllardır içinde yer aldığımız engelli futbolunun, TFF ile Başkan Hacıosmanoğlu'nun desteğiyle çok daha ileri seviyelere geleceğini ve sporun önünde hiçbir engelin olmadığını bütün dünyaya hem 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda, hem de devamındaki bütün uluslararası ve ulusal şampiyonalarda göstermeye devam edeceklerini belirterek Görme Engelli B1 Millî Futbol Takımımıza gönülden başarılar diledi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş