havadurum

Görklü Han Kimdir? Kuruluş Osman’ın Yeni Karakteri Görklü Han Tarihte Var Mıydı?

Kuruluş Osman dizisinin yeni karakteri Görklü Han, izleyicilerin ilgisini çekiyor. Görklü Han, tarihte var olmayan bir kurgu karakterdir. Görklü Han’ı canlandıran oyuncu Javakhir Zakirov, Özbek sanatçısı, aktör ve müzisyendir. Görklü Han, İlhanlılar’ın emiri olarak Osman Bey ile iş birliği yapmaktadır. Görklü Han’ın hayatı ve sırları, dizinin ilerleyen bölümlerinde açığa çıkacaktır.

5805

Kuruluş Osman dizisinin yeni bölümlerinde karşımıza çıkan Görklü Han, izleyicilerin merakını uyandırdı. Peki, Görklü Han tarihte var mı? Kuruluş Osman dizisinde Görklü Han’ı kim canlandırıyor? Görklü Han’ın hayatı ve sırları neler? İşte bu soruların cevapları…

Görklü Han Tarihte Var Mı?

Görklü Han, Kuruluş Osman dizisinde İlhanlılar’ın emiri olarak tanıtılan bir karakterdir. Ancak tarihi kaynaklarda böyle bir isme rastlanmamaktadır. Görklü Han, dizinin senaryosu için uydurulmuş bir kurgu karakterdir. İlhanlılar, 13. ve 14. yüzyıllarda Moğol İmparatorluğu’nun bir parçası olarak Batı Asya’da hüküm süren bir devlettir. İlhanlılar’ın kurucusu ve en ünlü hükümdarı Hülâgû Han’dır. Hülâgû Han, Cengiz Han’ın torunu ve Moğol İmparatorluğu’nun diğer büyük hanlarından Mengü Han, Arıkbuka Han ve Kubilay Han’ın da kardeşidir. Hülâgû Han, Orta Doğu’da henüz ele geçirilmemiş toprakların fethini tamamlamak üzere ağabeyi Mengü Han tarafından görevlendirilmiştir. Görevleri arasında Lurları hakimiyet altına almak, Haşhaşi tarikatını ortadan kaldırmak, Abbasi Halifeliği’ni yıkmak, Eyyubi ve Suriye topraklarının istilası ve son olarak da Mısır’daki Memlük Devleti’ni yıkmak vardır. Hülâgû Han, bu görevleri yerine getirirken karşısına çıkan direnişi acımasızca bastırmış ve pek çok katliam yapmıştır.

Kuruluş Osman Dizisinde Görklü Han’ı Kim Canlandırıyor?

Kuruluş Osman dizisinde Görklü Han karakterini canlandıran oyuncu Javakhir Zakirov’dur. Javakhir Zakirov, 1972 doğumlu Özbek sanatçısı, aktör ve müzisyendir. Hem oyunculuk hem de müzisyenlik yapan Javohir Zokirov, Türk- Özbek yapımı olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde de rol almıştır. Javohir Zokirov, Kuruluş Osman dizisi sayesinde hem Türkiye hem de Özbekistan’da ününe ün katmıştır.

Görklü Han’ın Hayatı ve Sırları Neler?

Kuruluş Osman dizisinde Görklü Han, İlhanlılar’ın emiri olarak Osman Bey ile iş birliği yapmaktadır. Görklü Han, Osman Bey’e Bizans İmparatoru’nun kızı İrene’yi kaçırmasında yardımcı olmuş ve ona İlhanlılar’ın desteğini sunmuştur. Görklü Han, aynı zamanda Osman Bey’in kardeşi Savcı Bey’in eşi Lena Hatun’un da amcasıdır. Görklü Han’ın sırlarından biri de annesi Sorgaktani Hatun ve karısı Dokuz Hatun gibi Nasturi Hristiyan olmasıdır. Görklü Han, dinine bağlı biri olmasına rağmen, Moğol İmparatorluğu’nun dinlere karşı alışılmış hoşgörüsünü de yansıtmaktadır. Görklü Han, Osman Bey’in kuracağı devlete güven duymakta ve onunla dostluk kurmaya çalışmaktadır. Ancak Görklü Han’ın bu dostluğunun altında yatan gerçek niyeti nedir? Görklü Han, Osman Bey’i kullanarak kendi çıkarları için mi hareket etmektedir? Yoksa gerçekten Osman Bey’in yanında mı duracaktır? Bu soruların cevapları, Kuruluş Osman dizisinin yeni bölümlerinde ortaya çıkacaktır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş