havadurum

Gönüllülük ve deneyimler aktarıldı

364
Çanakkale ve Osnabrück arasındaki kardeşkent ilişkileri kapsamında hayata geçirilen "Benim Kentim Bizim Kentimiz" projesi kapsamında kente gelen Osnabrück heyeti, Çanakkale Kent Konseyi`ni ziyaret etti. Proje kapsamında Çanakkale`ye gelen gençlerle Kent Konseyi Toplantı Salonu`nda bir araya gelen Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Avukat Ali Aydın Çalıdağ proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kent Konseyi çalışmalarında gönüllü yer alan gençleri tanıtan Çalıdağ, gençlik çalışmaları hakkında deneyim ve bilgi paylaşımı yapılacağını belirtti.
 
Yavuz, çalışma disiplinini anlattı
Gençlere, Kent Konseyi`nin yapısı hakkında bilgiler veren Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Saim Yavuz, Kent Konseyinin, uluslararası gelişmeleri ve ülke koşullarını gözeterek, tarafsız bir yaklaşımla görüş ve öneriler doğrultusunda, katılımcı ve ortak akla dayanan uzlaşmacı, değişimi ve yenilikleri önceden fark ederek sonuç odaklı çalışma kültürünü benimseyen, sürdürülebilir kalkınma, hemşerilik hukuku, şeffaflık ve hesap verebilirlik çerçevesinde kurulmuş yerel yönetimlere katkıda bulunan sivil bir yapı olduğunu ve kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarların temsilcilerinin kent konseyinde bir araya geldiğini dile getirdi. 
 
Gönüllülük bilgi ve deneyimi paylaşıldı
Kent Konseyi tematik meclisleri ve çalışma gruplarının işleyiş yapısı, gönüllülük üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve deneyim paylaşımı ise Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Aktaşcı tarafından verildi. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Kent Konseyi çalışmalarına destek veren ve B40 zirvesine katılım sağlayan gençler ile Osnabrück`ten gelen gençler bir araya gelerek kentlerin ve gençlerin gelişimine yönelik bilgi ve deneyim paylaşımında bulundular.
 
Gençlik meclisi sürecinin oluşumuna yönelik karar alındı
"Benim Kentim Bizim Kentimiz" projesi kapsamında bir araya gelen Çanakkale Kent Konseyi gönüllüsü gençler, kentte gençlerin yaşadığı sorunları tespit etmek ve gençlerin sosyal yaşamda aktif rol almalarını, temsil edilmesini sağlamak, gençler arasında dayanışma ve yardımlaşmayı artırmak üzere gençlik meclisi sürecinin oluşumuna yönelik çalışma grubu oluşturma kararı aldı.
(Gökhan Özkurnaz) 
Paylaş