havadurum

GMKA Yönetim Kurulu Toplantısı Çanakkale’de Yapıldı

GMKA Yönetim Kurulu olağan toplantısını Çanakkale’de yaptı. GMKA’nın mevcut ve planlanan faaliyetleri, bölgenin turizm, yenilenebilir enerji ve mali destek programları ile ilgili çalışmaları görüşüldü.

542

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Yönetim Kurulu olağan toplantısını Çanakkale Valiliği’nde gerçekleştirdi. Toplantıda, GMKA’nın mevcut ve planlanan faaliyetleri, turizm, yenilenebilir enerji ve mali destek programları konuları ele alındı.

Toplantıya Kimler Katıldı?

Toplantıya, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve GMKA birim başkanları katıldı.

GMKA’nın Faaliyetleri Nelerdir?

Toplantının başında, GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, GMKA’nın mevcut çalışmaları ve planlanan faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bir sunum yaptı. Sunumda, GMKA’nın bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak için yürüttüğü projeler, işbirlikleri, eğitimler, tanıtımlar ve araştırmalar anlatıldı.

Turizm, Yenilenebilir Enerji ve Mali Destek Programları Görüşüldü

Toplantının devamında, GMKA’nın öncelikli alanlarından olan turizm, yenilenebilir enerji ve mali destek programları ile ilgili çalışmalar detaylı bir şekilde görüşüldü. Bu kapsamda, şu konular ele alındı:

  • Çanakkale ve Balıkesir’de gerçekleştirilen turizm faaliyetlerinde çeşitliliğinin artırılmasına yönelik kültür ve turizm rotaları ile ilgili çalışmalar
  • Bölgenin yenilenebilir enerji alanında eğitim merkezi olarak konumlandırılmasına yönelik faaliyetlerine devam edilen Renewable Youth Energy (Re-You)- Yenilenebilir Gençlik Enerjisi operasyonu çalışmaları
  • Uygulanmakta olan doğrudan faaliyet destekleri ve diğer mali destek programlarının uygulama süreçleri

Toplantı Sonuçlandı

Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi. GMKA Yönetim Kurulu, bölgenin kalkınması için yaptığı çalışmalara devam edeceğini belirtti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş