havadurum

Gıpta Ofis Ne Zaman İşlem Görecek? Gıpta Ofis Halka Arz Sonuçları Açıklandı

Gıpta Ofis halka arz sonuçları belli oldu! 3,3 milyon yatırımcıya hisse dağıtıldı. Peki, Gıpta Ofis ne zaman borsada işlem görecek? Halka arz fiyatı ne kadar? Halka arz helal mi? İşte tüm detaylar…

956

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş. (GIPTA) halka arz sonuçları, yatırımcıların merakla beklediği bir konu oldu. Halka arzda 3,3 milyon bireysel yatırımcıya 8-9 lot hisse dağıtımı yapıldı. Peki, Gıpta Ofis halka arz ne zaman borsada işlem görecek? Gıpta Ofis halka arz fiyatı ne kadar? Gıpta Ofis halka arz helal mi? İşte detaylar…

Gıpta Ofis Halka Arz Sonuçları

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş. (GIPTA) halka arz sonuçları, 11 Eylül 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından açıklandı. Şirket, 6-7-8 Eylül 2023 tarihlerinde sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz edilmişti.

Halka arzda toplam 40.000.000 lot pay satışa sunuldu. Bu payların %70’i yurt içi bireysel yatırımcılara, %30’u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Halka arza katılan 3.364.768 bireysel yatırımcının her birine 8-9 lot hisse dağıtımı yapıldı. Yurt içi kurumsal yatırımcılara ise 165 katılımcının her birine 72.727 lot hisse dağıtımında bulunuldu.

Halka arz için yurt içi bireysel yatırımcılar, nihai tahsisat tutarının yaklaşık 5,18 katı kadar talep gösterdi. Yurt içi kurumsal yatırımcılar ise nihai tahsisat tutarının yaklaşık 11,36 katı kadar talepte bulundu.

Gıpta Ofis Halka Arz Ne Zaman Borsada İşlem Görecek?

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş. (GIPTA) payları, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “GIPTA” koduyla işlem görmeye başlayacak. Şirketin paylarının borsada işlem görmeye başlama tarihi ise 15 Eylül 2023 olarak belirlendi.

Gıpta Ofis Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş. (GIPTA) paylarının halka arz fiyatı 20,90 TL olarak belirlendi. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 836 milyon TL oldu.

Gıpta Ofis Katılım Endeksine Uygun Mu?

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş. (GIPTA) halka arzına katılım finans ilkeleri raporu ve borsa görüşü yayınlandı. Rapora göre, şirketin faaliyet alanları ve finansal yapısı itibarıyla katılım endeksi şartlarını sağlamadığı değerlendirildi.(Damla Yeltekin)

Paylaş