havadurum

Gider vatandaşlarla bir araya geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Eceabat’ta dün başlayan yangından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarla bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

1406

Eceabat ilçesinde dün saat 16:00 sularında başlayan ve söndürme çalışmalarının halen devam ettiği yangından etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşları ziyaret eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının ilerlemesinin büyük ölçüde durdurulduğunu ve mücadelenin aralıksız sürdüğünü söyleyen Gider, “Devletimiz tüm gücüyle sahada. Sayın Bakanımız da burada çalışmaları bizzat sevk ve idare ediyor. Gece boyunca karadan müdahale aralıksız sürdü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterler yeniden müdahaleye başladı. Şu an yangının hızı çok büyük ölçüde kesildi, ilerleyişi durdu. Şiddetli rüzgâra rağmen ekiplerimiz insanüstü bir gayret ortaya koyuyor. Hem Orman ekiplerimiz, hem çevre il, ilçe, belde belediyelerinden gelen ekipler, ilgili kurumlar tüm varlıklarıyla alevleri bir an önce kontrol altına almak için uğraşıyor. İnşallah kısa zamanda başarılı da olacağız. Yangını tamamen kontrol altına aldıktan sonra hasar tespiti çalışmalarına başlayacağız” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, söndürme çalışmalarına katılan ekiplerle de görüşerek, özverili çalışmalarından ötürü kendilerine teşekkür etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş