Gider “Üreticimizin yanındayız”

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına, sağanak yağış ve dolu, ekili tarım alanlarında büyük hasara yol açtı. AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, mağdur üreticileri ziyaret etti ve zararın telafisi için çözüm yollarını masaya yatırdı.

327

Çanakkale'nin Biga ilçesinde kısa süreli etkili olan şiddetli fırtına ve dolu yağışı, bölgedeki tarım üreticilerine büyük darbe vurdu. İlçe genelinde yapılan incelemeler sonucu, özellikle Çeşmealtı, Bozlar, Gerlengeç ve Sinekçi köylerinde tarım alanlarının ciddi şekilde zarar gördüğü tespit edildi. Üreticiler, bu olumsuz hava koşullarının ekili alanlarda büyük çaplı hasara yol açması nedeniyle zor günler geçiriyor.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, doludan zarar gören köyleri ziyaret ederek, mağdur olan üreticilerle bir araya geldi. Çeşmealtı, Bozlar, Gerlengeç ve Sinekçi köylerinde yapılan ziyaretlerde, hasarın boyutu yerinde incelendi. Gider, çiftçilerle görüştü ve zarar gören tarım arazilerinin durumunu değerlendirdi.

Gider, “Sorunları birlikte çözüme kavuşturmak boynumuzun borcudur”

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Ayhan Gider, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Gider, "Geçtiğimiz günlerde dolu yağışından etkilenen Biga ilçemize bağlı Çeşmealtı, Bozlar, Gerlengeç ve Sinekçi köylerimizdeydik.

Zarar gören tarım arazilerini yerinde inceleyip, çiftçilerimizle oluşan hasarı ve telafi için atacağımız adımları konuştuk. Toprağıyla iç içe olan bu güzel köylerimizin yanında olmak, sorunları birlikte çözüme kavuşturmak boynumuzun borcudur. Her zaman olduğu gibi tüm imkanlarımızla üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş