Gider; “290 yıllık bir geleneğe bu yıl bir kez daha tanıklık ettik”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 290 yıllık geleneksel Çardak Panayırı'nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

1673

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çardak Panayırı'nı ziyaret ederek hem esnaf hem de vatandaşlarla bir araya geldi. 290 yıllık geçmişe sahip olan geleneksel Çardak Panayırı'nı ziyaret eden Gider, İl Genel Meclis Üyeleri, belde başkanları ve beraberindeki heyetle birlikte panayır alanını gezdi.

“Çanakkale kültürel miras açısından büyük öneme sahip”

Esnaflarla sohbet eden ve vatandaşların taleplerini dinleyen Gider, panayırın Çanakkale'nin kültürel mirası açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Gider;"290 yıllık bir geleneğe bu yıl bir kez daha tanıklık etmek için, İl Genel Meclis üyelerimiz, Belde Başkanlarımız ve dostlarımızla beraber Çardak Panayırındayız” dedi.

“Bizleri bir araya getiren sadece eğlence değil, aynı zamanda güçlü ve köklü kültürümüz”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çardaklılar, bu tarihi panayırda bir araya gelerek hem kültürel değerlerini yaşatıyor diyen Gider; “ Burada bizleri bir araya getiren sadece eğlence değil, aynı zamanda sahip olduğumuz güçlü ve köklü kültürümüz. Bu tarihi panayırda Çardaklı hemşerilerimizle buluşmak, onların samimiyetini ve güler yüzünü görmek, bizlere bir kez daha bu toprakların ne kadar değerli olduğunu hatırlattı. Beraberliğimizin ne denli kıymetli olduğunu hissettik. Böyle güzel geleneklerimize sahip çıkıp, geçmişten günümüze kadar yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş