havadurum

Gezen "2023'te iktidara geleceğimize inanıyoruz"

621
Çanakkale Belediye Meclis üyesi ve belediye meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen, gerçekleştirdiği Ankara seyahati kapsamında CHP Genel Merkezi`nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Gezen, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek`in de yer aldığı ziyareti gazetemiz Çanakkale OLAY`a değerlendirdi. Genel merkezdeki atmosferin çok olumlu olduğunun altını çizen Gezen, CHP Genel Merkezi`nde Millet İttifakı`nın 2023 seçimlerinde iktidara geleceğine kesin gözüyle bakıldığını dile getirdi. CHP Genel merkez ziyareti hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Av. Erdal Gezen şunları söyledi; "Genel Başkan Yardımcımız ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Muharrem Erkek`in daveti üzerine genel merkezimize ziyarette bulunduk. Kendisini ziyaret ettik. Diğer genel başkan yardımcılarımız ile tanışma fırsatını elde ettik. Bu süreç içerisinde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret talebimizi kabul etti ve aynı gün içerisinde oğlum Eray Gezen ve Çanakkale Milletvekilimiz Muharrem Erkek`in eşliğinde genel başkanımızı ziyaret ettik. Gerçekten genel merkez ziyaretimiz çok olumlu geçti. Yerelde burada yaptığımız siyasi çalışmalar gerek Çanakkale Merkez ve ilçelerimizde gerek Belediye Meclisinde yaptığımız çalışmaların genel merkezde daha fazla ve daha coşkulu, daha azimli ve çok umutlu biçimde gelecekte iktidar yürüyüşünde başarılı olacağımız konusunda çok ciddi emareler verdi. Gerçekten genel merkezimiz 2023`te iktidara geleceğimize kesin gözüyle bakıyor. Bu konuda çalışmalarını Millet İttifakı olarak da son derece başarılı bir şekilde, karşılıklı diyalog ve anlayış, işbirliği içerisinde devam ettirdiğini görüyoruz. Genel başkanımız bizi orada karşıladı sağ olsun. Kendisinin enerjisini, sinerjisini bize yansıttı ki sadece bize değil herkese yansıtıyor." 
"Genel başkanımız gençlerin ülke ve partimizin yönetiminde yer alması gerektiğini belirtiyor"
"Genel başkanımız çok pozitif. Özellikle gençlerin ülke ve partimizin yönetiminde yer alması gerektiğini belirtiyor. Gençlerimizin, Y ve Z kuşağının cesaretle siyaset yapması gerektiğini ve gençlerimize destek verilmesi gerektiğini çok iyi anlattı. Bizler kendimizi anlattık. Çanakkale`de neler yaptığımızı, belediye meclisi olarak yerelde örgütsel olarak nasıl çalışmalar yaptığımızı anlattık. Bizleri dinledi kendimizi tanıttık. Bu ziyaretimizde Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek`in bizlere çok desteği oldu. Gerek siyaset olsun, gerek genel merkezi tanıtma konusunda olsun... Yani genel başkanın hoşgörüsü, güleryüzü, tüm ziyaretçilere olan yaklaşımı önümüzdeki süreç içerisinde partimizin iktidar yürüyüşünde ne kadar kararlı olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Ziyareti dolu dolu yaşadık, çok mutlu bir şekilde ayrıldık. Soran arkadaşlarımıza da mevcut olan bu sinerji ve enerjiyi yansıtma çabası içerisindeyiz ki onlar da bu eklenti içerisindeydi."
 
"Hem adayımızın kazanmasını hem de mecliste çoğunluğu sağlamayı amaç edinmeliyiz"
"Yereldeki iktidarımızı örgütlerimizle beraber, partili tüm yurttaşlarımızla, Çanakkalelilerle beraber koruyacağız ve oy oranımızı daha çok arttıracağımıza inanıyorum. Bu süreç içerisinde yeni isimler partimize katılmak zorunda, bu iktidar mücadelesinde hepimizin bunu korumakla yetinmeyip, oy oranını arttırarak özellikle genel siyaset anlamında Çanakkale`de İl Özel İdaredeki iktidarımızı yeniden elde etmeyi, Çanakkale Belediye Meclisindeki belediye meclis üyesi sayımızı arttırarak, yereldeki iktidarımızı devam ettirmeyi ama en önemlisi 2023`teki başkanlık ve milletvekili seçiminde de partimiz olarak hem adayımızın kazanmasını hem de mecliste çoğunluğu sağlamayı amaç edinmeliyiz. Bu anlayış içerisinde çalışmak zorundayız."
"Çanakkale örgütlerimiz de bu konuda hazırlık yapıyorlar"
"Gerçekten genel merkeze gidince işin gerçekliğini daha iyi hissediyorsunuz. Oradakilerin, özellikle genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin bu kadar aktif bir şekilde ülkenin dört bir yanına dağılarak örgüt ziyaretleri ve halkın nabzını tutma adına gerçekten çok yoğun, programlı bir çalışma içerisinde olduklarını gördük. Seçime yaklaşık iki yıllık bir süreç olduğu düşünüldüğü zaman, partimizin olası bir erken genel seçim boyutunda hazırlıklı olması gerektiği konusunda o anlayışın oluştuğunu, örgütlerle bir bütünleşme çabası içinde olunduğunu görmek mutluluk verici. Tabi Çanakkale örgütlerimiz de bu konuda hazırlık yapıyorlar, ziyaretler yapıyorlar, halkın nabzını tutuyorlar."
 
"2023 seçimlerinde iktidara geleceğiz"
"Artık bu ülkede partiler üstü bir mücadele anlayışı oluşmaya başladı. Partimizin bu mücadele içerisindeki yeri tartışılmaz derecede. Ana muhalefet partisiyiz ama burada artık beklentiler bir iktidar mücadelesinden öte bir demokrasi mücadelesi üzerine. Adalet anlayışının yerine getirilmesi üzerine. Eşitlik, insan hakları, hak-hukuk-adalet anlayışının bütün ülke genelinde eşit olarak yayılması, eğitimde eşitlik, sağlıkta eşitlik... Bunların hepsini çoğaltabiliriz. Çoğulculuk bunun üzerinde siyaset yapmayı hedef görüyor. Bütün partilerin kendilerine göre bir tüzüğü ve ilkeleri var ama artık günümüzdeki 2023 siyaseti, bu ülkedeki demokrasi anlayışının, demokrasi kültürünün yerleşmesi ve korunması adına partiler üstü bir mücadele. Umarım Millet İttifakı olarak 2023 seçimlerinde iktidara geleceğiz. Yerelde 2024 seçimleri de bu güçle, bu başarıyla bizler için daha coşkulu bir seçim atmosferiyle ülke genelinde çok büyük bir başarıyı beraberinde getireceğini düşünüyorum."
(Atakan Alkış)
Paylaş