GESTAŞ Feribot Ücretlerine İndirim Talebi: “İzole edildik!”

Çanakkale'nin ulaşım sorunlarına dikkat çeken Gelibolu Cumhuriyet Platformu Başkanı İnanç Köksümer Tiran, GESTAŞ feribot ücretleri ve 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücretlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

1447

Gelibolu Cumhuriyet Platformu Başkanı İnanç Köksümer Tiran, kent genelindeki ulaşım sorunlarına dikkat çekmek için önemli adımlar attı. Platform üyeleriyle birlikte Çanakkale ilçelerinin belediye başkanlarını ziyaret eden Başkan Tiran, ulaşım haklarına dair kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Tiran, GESTAŞ’a ait feribot ücretleri ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretleri hakkında belediye başkanlarıyla detaylı görüşmeler yaptığını ifade etti.

Tiran, görüşmelerin GESTAŞ’ın son zammından önce yapıldığını belirterek, son görüşmeyi de Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile yaptıklarını kaydetti. Görüşme sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan bey, GESTAŞ’ın feribot ücretlerinde indirim için çalışmalar yürüttüğünü müjdelemiştir. Misafirperverliği ve konuyla ilgili hassasiyeti için kendisine teşekkür ederiz. Aynı indirimin 1915 Çanakkale Köprüsü için de uygulanması adına takipçi olacağımızı Gelibolu kamuoyuna duyurmak isteriz" ifadelerine yer verdi. Tiran, Çanakkale-Gelibolu belediye otobüs hattının oluşturulması konusunda da çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

“Zamlar sonrası kendi şehrimize ulaşamıyoruz”

GESTAŞ’ın son zamlarından önce yapılan bu görüşmelere dikkat çeken Tiran, "Ulaşım bir insan hakkıdır. Yapılan zamlar sonrası kendi şehrimize bile ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Bu durum bizi izole ediyor," şeklinde konuştu.

GESTAŞ ve İl Özel İdare’yle de görüşme gerçekleşecek

Tiran, görüşmelerin Çanakkale’deki tüm belediye başkanlarıyla yapıldığını, son olarak Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile görüştüklerini dile getirdi. Ayrıca, GESTAŞ ve İl Özel İdare’ye de taleplerini ileteceklerini vurguladı.

“Hukuki ve eylemsel olarak harekete geçeceğiz”

Tiran, “Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Taleplerimizin karşılanması için vatandaşlık haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Hukuki ve eylemsel olarak harekete geçeceğiz,” diyerek kararlılığını belirtti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş