havadurum

Genel Sağlık-İş’ten Sağlık-Sen’e büyük tepki!

Genel Sağlık-İş Çanakkale İl Temsilciliği, Sağlık-Sen Çanakkale Temsilciliği üyesinin kendilerini tehdit ettiğini dile getirerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

865

Genel Sağlık-İş Çanakkale İl Temsilciliği, Sağlık-Sen Çanakkale Temsilciliği sendika üyesinin, kendi sendika üyelerini tehdit ettiği iddiasını dile getirdi. Konuyla ilgili Genel Sağlık-İş Çanakkale İl Temsilciliği basın açıklaması düzenledi.

“Kendilerini yasaların üzerinde görmektedirler”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Sağlık-Sen Çanakkale sendika üyesinin, Genel Sağlık-İş Çanakkale sendika üyesine yönelik gerçekleştirdiği tehdit iddiasıyla Genel Sağlık-İş Çanakkale İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında “Sendikamız temsilcilerinin ve üyelerinin yerlerinin değişeceğini, sorumlu pozisyonda olanların yerlerine Sağlık-Sen üyesi çalışanların görevlendirileceğini söylemiştir. Ayrıca sendikacılıktan ve sendikal kanunlardan bihaber bu ‘ticaret erbapları’ temsilcilik atamaya yetkimiz olmadığını iddia etmişlerdir. Kendilerine uzun uzun kanunları yazardık ancak okumayacaklarına, okusalar da idrak edemeyeceklerine eminiz. Sendikaları kendi ikballeri için araç olarak kullananlar kendilerini yasaların üzerinde görmektedirler” ifadeleri yer aldı.

Tüzük maddelerine yer verildi

“Genel Sağlık-İş Sendikası’nın tüzüğü açık ve nettir” diyen Genel Sağlık-İş Sendikası’nın yaptığı açıklamada, tüzük maddelerine yer verildi. Sendikanın yer verdiği tüzük maddeleri şöyle;

  • Sendikanın Amaç ve İlkeleri Madde 4- Sendika; vazgeçilmez ve devredilmez insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi temelinde, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak sosyal adaletin gerçekleştirilmesi ve çalışma barışının sağlanması, kamu sağlık çalışanlarının temel hak ve çıkarlarının savunulması amacıyla;
  • Emperyalist merkezlerce dayatılan, sağlığı piyasalaştıran politikalara karşıdır, sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını savunur.
  • Tam bağımsız Türkiye’yi savunur.
  • Çalışanlar arasında farklı çalışma biçimlerine (4C,4B vb.) karşı çıkar, kadrolu, güvenceli çalışma biçimini savunur.

“Kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz”

Genel Sağlık-İş Sendikası, örgütlü olduğu ve örgütlendiği her yerde tüzüğü doğrultusunda faaliyetler yürüttüğünü dile getirerek “Amaçları yağlı bir kapı, iyi bir koltuk olan malum sendikacıların sendikamız adına gölge düşürmeye çalışmaları nafiledir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve diğer hastanelerdeki malum sendika temsilcilerini uyarıyoruz: haddinizi bilin! Genel Sağlık-İş Sendikası ve üyeleri sizin ayak oyunlarınıza, tehditlerinize boyun eğmez! Tüm sağlık çalışanlarının ve ülkemizin güzel günleri için çıktığımız bu yola kararlılık ile devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş