Gençlik kampları ikinci dönem başvuru sonuçları açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği yaz gençlik kamplarının ikinci dönem başvuru sonuçları belli oldu. Gençlik Kampları, 2024 yılında 145 bin 123 başvuru ile rekor başvuru sayısına ulaşarak gençler ailelerin ilgi odağında yer aldı. 

1452

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin yaz aylarındaki serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere her yıl düzenlediği Gençlik Kamplarının ikinci başvuru dönemi sonuçları açıklandı.

38 alanda farklı kamp

Gençlik Kampları, kamp program sorumluları ve gönüllü kamp liderleri koordinasyonunda, gençlerin serbest zamanlarının etkin değerlendirilmesinde rekreasyon alanları inşa etmek üzere eğlence, macera, adrenalin dolu etkinlikler, aktiviteler ve atölye eğitimlerinin yer aldığı 38 farklı kamp alanında hizmet veriyor.

2024 yılında 145 bin 123 başvuru

5 gün boyunca ulaşım, konaklama ve yeme-içme hizmeti dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Gençlik Kampları, 2024 yılında 145 bin 123 başvuru ile rekor başvuru sayısına ulaşarak gençler ve ailelerin ilgi odağında yer aldı.

Her genç için 1 kez doğa, 1 kez deniz kampına katılma hakkı bulunuyor

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kamp atamalarını fırsat eşitliği ve liyakat ilkesi referans alarak sistem algoritması üzerinden otomatik olarak yapıyor. Her genç için 1 kez doğa, 1 kez deniz kampına katılma hakkı bulunmakla birlikte, atama önceliği bulunan 3 ayrı kriter; Şehit-Gazi Yakınlığı, Başarı Durumu ve Maddi Gelir başlıklarında da öncelik sıralaması yapılıyor. Katılımcıların ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanıyor. Kamp alanlarının güvenliği güvenlik görevlilerince sağlanırken, gençlerin tüm ihtiyaçları ise gençlik liderleri tarafından gideriliyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş