Gençlerin tercihi tren oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen trenlerde uygulanan yüzde 15 indirim uygulamasından 2024 yılının başından itibaren 3 milyon 785 bin 622 gencin faydalandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu indirimle gençlerin seyahat etmeye olan ilgisinin arttığını vurguladı.

463

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren (YHT), anahat ve bölgesel trenlerde 13-26 yaş arasındaki gençlere sunulan yüzde 15 indirimden 2024 yılının başından bu yana 3 milyon 785 bin 622 gencin faydalandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, gençlere yönelik bu indirimin hem ekonomik hem de güvenli bir seyahat imkanı sunduğunu belirtti.

Gençlerin Trene Olan İlgisi Artıyor

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 22 yılda uygulanan demiryolu öncelikli politikaların, gençlerin tren seyahatine olan ilgisini artırdığını ifade etti. "Ülkemizi Yüksek Hızlı Tren ile tanıştırmamız ve konvansiyonel hatlarda yapılan iyileştirmelerle seyahat konforunu artırmamız, demiryolu ulaşımına olan ilgiyi daha da artırdı," dedi.

2024 Yılında 2.3 Milyon Genç YHT ile Seyahat Etti

Bakan Uraloğlu, gençlerin indirimli seyahatlerde en çok Yüksek Hızlı Trenleri tercih ettiğini vurgulayarak, 2024 yılının başından bu yana 2 milyon 382 bin 453 gencin YHT ile, 629 bin 848 gencin anahat trenleriyle ve 773 bin 321 gencin bölgesel trenlerle indirimli seyahat ettiğini belirtti.

Eğitim ve İş Hayatının Başındaki Gençlere Destek

Gençlere yönelik bu indirimin hayata geçirilmesinin önemli sebeplerinden biri olarak, eğitim ve iş hayatının başındaki gençlerin bütçelerini zorlamadan seyahat edebilmelerini sağlamak olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, bu indirimle aynı zamanda çevreye duyarlı bir seyahat seçeneği sunmayı hedeflediklerini de vurguladı. "Gençlerimizi bu tür ulaşım alternatiflerine yönlendirerek, hem doğayı koruma bilincini artırmayı hem de ülkemizin gelecekteki ulaşım politikalarına yön vermeyi amaçlıyoruz," dedi.

Gelecekte Daha Fazla Genç İndirimden Yararlanacak

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanını keşfetmek isteyen her gencin bu imkanlardan faydalanmasını arzu ettiklerini ve ilerleyen dönemlerde bu tür indirimlerle daha fazla gencin demiryolu ulaşımını tercih etmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş