Gençler Kepez’de buluşuyor

Kepez Belediyesi, Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi'nde 13-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen 100 Ses Gençlik Korosu Kampı'na ev sahipliği yapıyor. 100 Ses Ulusal Koro Okulu'nun eğitim içeriğiyle planlanan bu koro çalışmaları, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla gerçekleşiyor.

641

Kepez Belediyesi, 13-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 100 Ses Gençlik Korosu Kampı’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen kamp, Koro Şefi Dr. Mete Gökçe'nin kurucusu ve genel yönetmeni olduğu 100 Ses Ulusal Koro Okulu'nun eğitim içeriğiyle planlandı.

22 Şehirden ve 25 Üniversiteden Gençler Bir Arada

Kamp, 22 şehirden ve 25 üniversiteden müzik öğretmenliği ve konservatuvar öğrencilerinin yanı sıra müzik öğretmenlerini bir araya getiriyor. Türkiye’den ve uluslararası alandan seçilen örnek eserlerin çalışıldığı dersler, yoğun bir eğitim süreci içeriyor.

Koro Eğitimi ve Grup Çalışmaları

Uzman Müzikolog Ersin Antep, Piyanist İrem Yalçıner ve Fizik Öğretmeni-Yüksek Bilgisayar Mühendis Muhammet Candaş'ın önderliğinde gerçekleştirilen derslerde, koro eğitimi ve grup çalışmaları da büyük bir yer tutuyor. Koro-Bilim Sınıfı ve Koro Eğitimciliği Programı kapsamında yapılan çalışmalar, gençlerin müzikal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Kepez Belediye Başkanı'nın Destekleyici Mesajı

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, "Ülkemizin gençlerinin daima destekçisiyiz. Önceki çalışmalarını takdirle izlediğimiz 100 Ses'in ev sahipliğimizi seçmesinden mutluluk duyduk. Yatılı okul anlayışında ve Köy Enstitülerine benzettiğim çalışmalarıyla Kepez'de yüzü aydınlık, müziği iyi öğrenmeye kendini adamış bu gençlerle öğretmenlerimizi ağırladığımız için ayrıca memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kapanış Konseri ile Tamamlanacak

100 Ses 2024 Çanakkale Yaz Kampı, 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 17:00'de yapılacak kapanış konseri ile sona erecek.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş