havadurum

Gençler Gençlik Haftası’nda bir araya geliyor

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, ülkemizin dört bir yanında coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası, gençlerin önemini vurgulayarak onların potansiyelini ve enerjisini kutluyor.

502

Türkiye genelinde hafta boyunca devam eden programlar, Balıkesir'de de çeşitli etkinliklere sahne olacak. Gençler, atletizm şenlikleri, bisiklet turları, basketbol ve voleybol turnuvaları, gençlik konserleri, sergiler, eskrim ve su topu müsabakaları gibi birçok renkli etkinlikte bir araya gelerek yeteneklerini sergileyecekler.Heyecan ve coşkuyla karşılanan Gençlik Haftası kutlamaları, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Geniş katılımla gerçekleşen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.

“Gençlerin liderlik ve sorumluluk bilincini geliştirmek”

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Gençlik Haftası, gençler arasında dayanışmayı artırmak, liderlik ve sorumluluk bilincini geliştirmek ve ülkenin geleceğine katkı sağlamak için önemli bir fırsat sunuyor. Bu etkinlikler, gençlerin daha aktif ve bilinçli bir şekilde toplumda yer almasını teşvik ediyor. Aynı zamanda Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmalarını, vatanseverlik duygularını geliştirmelerini ve daha iyi bir geleceğe hazırlanmalarını amaçlıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de Gençlik Haftası birbirinden renkli etkinliklerle hafta boyunca dolu dolu kutlanmaya devam edecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz.” İfade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş