havadurum

Genç Tasarımcılar "Analog" Temasıyla Sahneye Çıkıyor!

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin EİB Moda Tasarım Yarışması'nda 18. final heyecanı başlıyor.

338

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlediği EİB Moda Tasarım Yarışması, bu yıl 18. kez genç ve vizyoner tasarımcıları ağırlamaya hazırlanıyor. 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşecek finalde, 10 finalist şampiyonluk için yarışacak.

"Analog" Temasıyla Yaratıcılığın Keşfi

18. EİB Moda Tasarım Yarışması'nın teması "Analog," dijital dünyanın kısıtlamalarından kurtulup geleneksel yöntemlere dönüşü ve yaratıcılığın yeniden keşfini amaçlıyor. Bu tema, tasarımcıları, insan dokunuşunu ve her parçayı benzersiz kılan kusurları ön plana çıkararak, sanatı yeniden yorumlamaya teşvik ediyor.

Başkan Burak Sertbaş'tan Genç Tasarımcılara Destek

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, yarışmanın genç tasarımcılara sunduğu fırsatları vurguladı: "Özgün ve yenilikçi tasarımlarla gençlerimizi küresel arenada tanıtmak için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Yarışmamızda dereceye giren tasarımcılar, uluslararası moda okullarında eğitim alma fırsatı elde ediyorlar. Bu başarılar, Türk Moda Endüstrisi için önemli bir ilerleme kaydediyor."

Yarışma Komitesi Başkanı Tuğba Hazar'dan Açıklamalar

EHKİB Sosyal Organizasyonlar ve Yarışma Komitesi Başkanı Tuğba Hazar, bu yılki yarışmanın erkek ve kadın koleksiyonlarını kapsadığını belirterek, yoğun ilgi gördüklerini ve 230 başvuru aldıklarını ifade etti. "Analog" temasının, tasarımlarda dijital dünyadan bir kopuşu ve analog yöntemlerin estetiğini vurguladığını belirten Hazar, finalistlerin ekonomiye değer katan ve geleceği düşünen tasarımlar sunduklarını söyledi.

İLK 10

  1. Aslı Özer
  2. Buse Ünal
  3. Elif Demirbilek
  4. Haldun Aybers Sümerman
  5. Kübra Tüysüz
  6. Mustafa Sıtkı Asmaoğlu
  7. Nilgün Demirhan
  8. Ömer Baycan
  9. Sevgi Yılmaz
  10. Zeynep Karlıdağ
  11. Aslı Özer
  12. Buse Ünal
  13. Elif Demirbilek
  14. Haldun Aybers Sümerman
  15. Kübra Tüysüz
  16. Mustafa Sıtkı Asmaoğlu
  17. Nilgün Demirhan
  18. Ömer Baycan
  19. Sevgi Yılmaz
  20. Zeynep Karlıdağ

ÖDÜLLER

Yarışma kapsamında ilk üç dereceyi alan finalistler para ödülünün yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın onayı halinde yurt dışında 12 ay süreli eğitim fırsatına da sahip olabiliyor. İlk 10 finalist bu ödüllerin yanında EHKİB Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde yine EHKİB tarafından milli katılım organize edilen moda sektörünün önde gelen moda fuarlarını ziyaret hakkı elde etmektedir. (Bu kapsamda ziyaret edilen fuarlar: Fransa/Paris’te senede 2 kez düzenlenen Premiere Vision Paris fuarı ile Almanya-Münih’te senede 2 kez düzenlenen Munich Fabric Start fuarı)

Bugüne kadar Moda Tasarım Yarışmalarında dereceye giren 20’nin üzerinde tasarımcı Bakanlığımızın bursuyla dünyaca ünlü moda okullarında master yapma fırsatı yakaladı. Halihazırda EİB 15.Moda Tasarım Yarışması finalistimiz Ayşe Kaya Fransa-Paris’te bulunan Instıtut Français de la Mode moda okulunda, 16.yarışmanın finalistimiz Edanur Polat ise İtalya-Milano’da bulunan NABA moda okulunda eğitimlerine devam ediyor.

Nakdi Ödüller neler?

  • Birincilik Ödülü 100.000 TL
  • İkincilik Ödülü 75.000 TL
  • Üçüncülük Ödülü 50.000 TL.

FİNAL JÜRİSİ

  • Jüri Başkanı, Aynı Zamanda Yarışma Komitesi Başkanı Sayın Tuğba Hazar
  • Moda Tasarımcısı Amor Garibovic
  • Tasarımcı Bige Ökten
  • Moda Tasarımcısı Emre Erdemoğlu
  • İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Esin Özyiğit
  • Sektör Temsilcisi Turan Göksan
  • Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe
  • Moda Tasarımcısı Murat Aytulum
  • Marka Kurucusu, Girişimci Nur Bilen Yavuzer
  • Moda Tasarımcısı Simay Bülbül
  • Moda Tasarımcısı Tanju Babacan
  • 2000 Yılı Miss Turkey ve 2000 Yılı Miss World Üçüncüsü Geçmiş Dönem Dünya Güzeli Model Yüksel Ak
  • Moda Marka Danışmanı/Boreal Brandlifting Kurucusu- Serhat Şengül

EİB 18. Moda Tasarım Yarışması-Tema Hakkında

"ANALOG," içinde bulunduğumuz hızlı tempolu dijital dünyadan bir kopuşu temsil ediyor ve analog yöntemlerin güzelliğini ve basitliğini keşfetmeyi amaçlıyor.

"Analog," yavaşlamanın ve düşünmenin önemini vurguluyor. Hızlı tepkiler ve anlık tatminler dünyasında, bu tema yaratıcı süreçleri değerli kılıyor ve deneme yapmaya, tasarımın içindeki sanatı görmeye teşvik ediyor.

“ANALOG” temasını iyi yorumlayan tasarımcılar, teknolojinin kısıtlamalarından kurtulmaya ve geleneksel yöntemleri kullanarak yaratıcılıklarını keşfetmeye hazır olacaklar. Bu, insan dokunuşunu, her parçayı benzersiz kılan kusurları ve bir giysinin yaratılmasında kullanılan sanatı yorumlamak için bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin 18. Moda Tasarım Yarışmasının ana teması olan "Analog," tasarımcıları geleneksel işçiliğin zarafetini ve sadeliğini keşfetmeye, dijital dünyaya bir mola vererek yaratım sürecini takdir etmeye, şu anki hızlı tempolu dijital dünyadan bir kopuşu temsil etmeye ve analog yöntemlerin güzelliğini ve sadeliğini keşfetmeye davet ediyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş