Genç Tarımcı Barış Bacak aile şirketini modernize ediyor

Bayramiç ilçesinin genç girişimcisi Barış Bacak, Lapseki Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma Programı'nı tamamlayarak ailesinin tarım işini ileriye taşıma yolunda önemli bir adım attı. Aile geleneğini sürdüren Bacak, baba ocağında öğrendiği bitki yetiştirme bilgilerini modern eğitimle birleştirerek aile şirketini büyütmeyi hedefliyor.

1595

Bayramiç ilçesinde genç yaşına rağmen ailesinin işini yürütebilmek için okuduğu Lapseki Meslek Yüksekokulu’nda Bitki Koruma Programını bitiren Barış Bacak babasının yapmış olduğu tarım işini ileriye taşımak için genç yaşta kollarını sıvadı. Yaşıtlarının aksine aile geleneğini sürdürmeyi tercih eden Bacak, baba ocağında gördüğü ağaç ve bitki yetiştirme işi seçerek aile şirketini daha da büyütmeyi hedefliyor.

"Sevgili Barış'a üretime sunduğu değer için çok teşekkür ediyorum"

Gelenek ile geleceği birleştiren Barış Bacak’ın üretime sunduğu değerin altını çizen Tarım Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Açıklamada; “Bayramiç İlçemizde, Bayramiç Beyazı, nektarin, şeftali üretimi yapan Tanju Bacak'ın oğlu; Barış Bacak, Lapseki Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma Programı mezunu. Ailesinin işini devam ettirmek, tarımsal üretime katkı sunmak isteyen Barış Bacak, eğitim tercihini de tarımsal üretimi daha bilinçli yapmak ailesinin tecrübesine kendi eğitimi ile teknolojik ve bilimsel gelişmelerle daha üst seviyeye getirmek için Bitki Koruma Programını tercih etmiş. Sevgili Barış'a üretime sunduğu değer için çok teşekkür ediyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş