havadurum

Genç Ses Biga finalinde büyük heyecan

Bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Ses Biga yarışmasının finali yoğun katılımla gerçekleştirildi.

1420

Biga Kaymakamlığı koordinesinde, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen "Genç Ses Biga" ses yarışmasının finali yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "Genç Ses Biga" ses yarışmasını Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve eşi Hatice Elbi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul-kurum müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi.

Yarışmada birbirinden güzel şarkılar seslendirilirken, salonu dolduran misafirlerde keyifli anlar yaşadı.

Genç Ses Biga yarışması, ortaokul ve liseler arası düzenleniyor ve öğrencilerin yeteneklerini fark ederek sahne üzerinde kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak, bu konuda kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar hazırlamak, özgüven becerilerini arttırmak, kaliteli müzik dinleme ve sergileme imkânı oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü Ses Ana Sanat Dalı Profesör Doktor Oğuz Karakaya, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Ertek Babaç ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Sedat Çılgın'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada dereceye giren öğrencilere ve jüri üyelerine ödülleri Biga Kaymakamı Erdinç Dolu tarafından verildi.

Yarışma finalinde dereceye giren öğrencilerin listesi ise şöyle:

Lise Kategorisinde

Ayşegül Bozkurt (Biga Atatürk Anadolu Lisesi)

Beren Burucu (Biga İçdaş Fen Lisesi)

Öykü Özel (Biga Açı Koleji)

Ortaokul Kategorisinde

Zeynep Gülaçtı (Hamdibey Ortaokulu)

Süleyman Harun Kaplan (Hamdibey Ortaokulu)

Feyza Aygün (Yeniceköy Ortaokulu)

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş