havadurum

Genç kampçılar, Eceabat'a geliyor

Pursaklar Belediyesi, 14-18 yaş arası gençleri unutulmaz bir deneyim yaşamaları için Çanakkale Eceabat Gençlik Kampı’na uğurladı.

1206

Pursaklar Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde düzenlenen kamp, gençlerin hem tarihi hem de doğal güzellikleri keşfetmelerine imkân tanıyor. Kamp süresince genç kızlar, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Şehitlik Abidesi, 57’nci Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Ağdere Kızılay Müzesi, Büyük Anafarta Şehitliği, Seyit Onbaşı Hilal-i Ahmer Müzesi gibi birçok tarihi mekânı ziyaret edecek. Ayrıca doğa gezileri, çeşitli aktiviteler ve doğal hayatla iç içe vakit geçirecek.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, gençlik kampına katılan 364 genç kızı aileleriyle birlikte uğurladı. Çetin, ‘‘Gençlerimiz, okul stresi ve günlük streslerden uzaklaşarak, keyifli ve eğlenceli bir kamp dönemi geçirecekler. Yeni arkadaşlıklar kuracaklar, kültürel ve sosyal etkinliklere katılacaklar. Hepsi çok mutlu ve heyecanlı görünüyor. Sağ salim gidip gelmeleri için dua ettik. Yolları açık olsun’’ dedi. Çetin, yaz konserleri, müzik kursları, tiyatro atölyeleri, basın akademisi, gençlik akademisi, kitap günleri ve halk oyunları gibi birçok farklı organizasyonla gençlere dolu dolu bir 5 yıl yaşattıklarını da belirtti.

(İHA)
Paylaş