havadurum

Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi… Köstebek pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi izleyiciler tarafından ilgi gördü. Ekran başında programı izleyenler köstebek pasta tarifinin yapılışını araştırmaya başladı. Köstebek pasta nasıl yapılır?

1174

Gelinim Mutfakta programında bu hafta yarışmacılardan köstebek pasta yapılması istendi. Peki köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Canı çeken izleyiciler için köstebek pasta yapılışını derledik…

Malzemeler

Keki için

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 kabartma tozu

1 vanilya

Kreması için

1 poşet krem şanti

1 paket toz krema

2,5 su bardağı soğuk süt

Keki süslemek için

4 adet karadut

3 adet çilek

Çilek sosu için

300 gram çilek

1 çay bardağı şeker

5 damla limon suyu

1 çay bardağı su

Yapılışı

Tüm malzemeleri buzdolabından çıkararak oda sıcaklığına gelmelerini bekleyiniz. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırınız. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını ise yumurta beyazlarına ilave ediniz. Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker tamamen eriyene kadar çırpınız.

Yumurta sarılarına sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediniz. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek bu malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpınız. Yumurta beyazlarını köpürttüğünüz karışıma yavaşça ekleyip spatula yardımıyla nazikçe karıştırarak homojen bir hamur elde ediniz.

Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika boyunca pişiriniz. Ardından fırından çıkarıp soğuması için bekletiniz.

Bu arada krema için hazırlıklara başlayınız. Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpınız.

Aynı zamanda çilek sosunu da hazırlayınız. Çilekleri ince küpler halinde doğrayınız. Sos tenceresinde şeker ve suyu kaynatarak şurup kıvamına getiriniz. İçine doğradığınız çilekleri ekledikten sonra, nişastayı ilave edip sürekli karıştırınız. Kıvamını aldığında limon suyu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakınız.

Soğuyan kekin ortasını bir kaşık yardımıyla oyarak bir çukur oluşturunuz. Soğuyan çilek sosunu bu çukura dökün ve üstüne hazırladığınız kremayı kubbe şeklinde yayınız. Kekin içinden çıkan parçaları öğütücüde çekip elde ettiğiniz kırıntıları kremanın üzerine serpiştiriniz. Son olarak üstünü karadut ve dilimlenmiş çileklerle süsleyiniz. Afiyet olsun!

Paylaş