havadurum

Gelibolu’da TİS imzalandı

Gelibolu Belediyesi ve Tüm Bel-Sen Çanakkale Şubesi arasında yapılan görüşmenin ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

711

Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak ve KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Çanakkale Şube Başkanı Bülent Barın arasında yapılan görüşmenin ardından Tüm Bel-Sen ile Belediye arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Devlet memurlarını içeren sözleşme kapsamında çalışanlar yüzde 120 oranında zam aldı. 8 bin 650 lira brüt yapılan zamda, Gelibolu Belediye memurlarının cebine 7 bin 300 lira cebine geçecek.

Toplantıya Gelibolu Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Ersin Karagöz, Tüm Bel-Sen Çanakkale Şube Kadın Sekreteri Burcu Yeter, Şube Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mehmet Uygun ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Toplu İş Sözleşmesi'nin ardından açıklama yapan Başkan Soyuak, “ Tüm Bel-Sen ile imzaladığımız sözleşmenin çalışanlarımız ve belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Gelibolu Belediyesi ile sendikamız Tüm Bel-Sen arasında memur emekçisi arkadaşlarımız adına toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Toplu sözleşme sürecinde emekten emekçiden yana katkı sunan Gelibolu Belediye Başkanımız Dr. Ali Kamil Soyuak’a teşekkür ederiz. Sözleşmemizin tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyoruz" denildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş