Gelibolu’da KKKA bilgilendirmesi

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Güneyli köyündeki vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hakkında bilgiler vererek; broşürler dağıtarak, afişler astı.

382

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi personelleri tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında Güneyli köyündeki vatandaşlara eğitim verilerek; broşür dağıtıldı. Köyün uygun yerlerine ve muhtarlık binasına afiş asıldı.

KKKA nedir?

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı bir hayvan hastalığı değildir. Hastalık etkeni hayvanlarda bulunmakla birlikte herhangi bir belirtiye sebep olmamaktadır. Hastalık etkeni taşıyan kenelerin insanla teması durumunda, insanlarda hastalık görülmektedir. Hastalık özellikle havaların ısınmasına paralel olarak Mart-Ekim ayları arasında önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam etmektedir. Hastalık; virüslerin neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden kene kaynaklı bir enfeksiyondur. Hastalığın tedavisinde spesifik bir ilacın olmaması, etkinliği kanıtlanmış bir aşısının da bulunmaması, korunma önlemlerinin alınmasını ve hastalığın bulaştırıcısı olan kenelerle mücadeleyi ön plana çıkarmaktadır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş