Gelibolu’da hububat üreticilerine süne zararlısı ve kuraklıkla mücadele eğitimi

Gelibolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat üreticilerini bilgilendirmek amacıyla süne zararlısı, kuraklık tedbirleri ve mücadele yöntemleri konularında kapsamlı bir toplantı düzenledi. Üreticilerin talep ve sorunları da dinlendi.

144

Gelibolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, bölgedeki hububat üreticilerine süne zararlısı ile mücadele yöntemleri ve kuraklığa karşı alınması gereken önlemler anlatıldı. Toplantı, Gelibolu Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşti ve çok sayıda üreticinin katılımıyla dikkat çekti.

Toplantıda süne zararlısıyla mücadele ele alındı

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, hububat tarımında ciddi verim kayıplarına neden olan süne zararlısıydı. Uzmanlar, süne zararlısının biyolojisi, yaşam döngüsü, ürüne etkisi ve zamanında mücadelenin önemi hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Ayrıca, zararlının yoğunluk takibi ve ilaçlama zamanlaması konularında da teknik bilgiler verildi.

Kuraklıkla mücadelede dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı

Kuraklık riski altındaki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için alınabilecek önlemler de toplantının önemli başlıklarındandı. Tarım yetkilileri, suyun verimli kullanımı, kuraklığa dayanıklı tohum tercihi ve tarla yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususları çiftçilerle paylaştı. Ayrıca, mevcut kuraklık koşullarında verim kaybını azaltmaya yönelik öneriler sunuldu.

Üreticilerin talep ve sorunları dinlendi

Toplantı boyunca sadece bilgilendirme yapılmakla kalınmadı, aynı zamanda üreticilerin sahada karşılaştıkları sorunlar ve talepler de dinlendi. Hububat üreticileri, yaşadıkları bölgesel problemleri dile getirirken, çözüm önerileri konusunda yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Bu etkileşimli ortam sayesinde, tarım müdürlüğü ile üreticiler arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurulmuş oldu. Gelibolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür bilgilendirme çalışmalarının yıl boyunca süreceğini ifade etti. Amaçlarının, üreticilerin daha bilinçli ve verimli üretim yapmalarını sağlamak olduğunu belirten yetkililer, çiftçilerin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Eğitimlerin ilçedeki diğer köylerde de devam edeceği bildirildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş