havadurum

Gelibolu'da hayvanseverlerden yavru kediye şiddet karşıtı eylem

Gelibolu’da bir esnafın yavru kediye şiddet uygulaması ideaları üzerine, Gelibolulu hayvanseverler Gelibolu Balıkhane Meydanı’nda bir araya geldi. Gelibolular hayvana karşı şiddet gösterenlere tepki gösterdi. 

5889

Gelibolu’da bir esnafın yavru kediye şiddet uygulaması iddeası, hayvanseverleri harekete geçirdi. Gelibolulu hayvanseverler, Balıkhane Meydanı’nda toplanarak, hayvana karşı şiddet gösterenlere tepki gösterdi. Hayvanseverler, yavru kedinin akıbetinin bilinmediğini ve bu tür olayların tekrarlanmaması için farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Yavru Kediye Şiddet

Gelibolu’da bir esnafın yavru kediye şiddet uyguladığı iddia edildi. İddiaya göre, esnaf, iş yerine giren yavru kediyi tekmeleyerek dışarı attı. Ardından da çuvala koyup bir yere götürdü. Yavru kedinin akıbeti ise bilinmiyor.

Hayvanseverlerden Tepki

Gelibolulu hayvanseverler, yavru kediye şiddet uygulayan esnafa tepki göstermek için Balıkhane Meydanı’nda bir araya geldi. Hayvanseverler, pankartlar ve sloganlarla hayvana karşı şiddeti protesto etti. Hayvanseverler adına konuşan Yasemin Çat, “Şu unutulmamalıdır ki bu gezegen sadece insanlara ait değildir. İnsanlar keyiflerince hayvanlara ceza kesemezler. T.C. 5199 sayılı kanun bunu emreder” dedi.

"Hayvanlara uygulanan her türlü kötü muameleye ve şiddete dur deriz"

Çat, Gelibolu’da daha önce de hayvanlara yönelik şiddet ve katliam olayları yaşandığını hatırlatarak, “Biz hayvanseverler ve bakanlığa bağlı yerel hayvan koruma görevlileri olarak ister Gelibolu’da ister başka yerde olsun hayvanlara uygulanan her türlü kötü muameleye ve şiddete dur deriz kayıtsız kalmayız” diye konuştu. Çat, Gelibolu’da insanlarla, hayvanlarla ve güzel doğayla barış içinde yaşamak istediklerini ifade ederek, “Allah’ın sessiz kullarının sesi olmak, onları korumak kollamak hepimizin görevidir. Bugüne kadar onların sesi olduk, bundan böyle de olmaya devam edeceğiz. Katılımınız için teşekkür ederiz” dedi. (Damla Yeltekin)

Paylaş